Десет хиляди дози ваксини срещу COVID-19 от производителя Валнева“ и

...
Десет хиляди дози ваксини срещу COVID-19 от производителя Валнева“ и
Коментари Харесай

България чака доставка на 10 000 дози covid-ваксини от Валнева и на 7 млн. дози от Pfizer

Десет хиляди дози ваксини против COVID-19 от производителя „ Валнева “ и седем млн. дози от имунизацията на производителя " Пфайзер " (Pfizer) се чакат в България. Това съобщи министърът на опазването на здравето Асена Сербезова по време на днешния парламентарен контрол. В доставката на имунизацията от " Пфайзер " е включено количество и за идната година, посочи тя. 

" В интервала 15 декември 2021 година  – 15 февруари 2022 година в регистъра за имунизация са вписани 725 971 сложени дози ваксини. За първи банкет са 135 155 дози, за втори банкет - 147 985 дози, за бустер -  442 831 дози ", уточни министър Сербезова.

Министерството на здравеопазването изследва опцията за препродажба и подаяние на ваксини, които ще се доставят тази година у нас и все още е направено преразпределение на 3 млн. дози за Франция от декларираните дози за България.  " Тези дози ги преразпределихме преди да дойдат ", посочи министър Сербезова.  

По думите й, е почнал развой на договаряния за подаяние на ваксини от производителя " АстраЗенека " на Иран и на Уганда. За задачите на завършване на договарянията се чака съдействието на Европейската комисия, добави тя. 

" Ваксинационното покритие в страната не е задоволително, само че поради това има доста аргументи, като една от тях е, че при започване на пандемията трябваше да има съответна акция и на наличен за хората език ", добави Сербезова.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР