Десет години след като за последно под Бояна бе организирано

...
Десет години след като за последно под Бояна бе организирано
Коментари Харесай

След 10-годишно прекъсване в София отново ще има пистово състезание

Десет години откакто за последно под Бояна бе проведено пистово съревнование от шампионата на България за писта и затворен маршрут, този уикенд русенският клуб “Русе Кар Моторспорт” и софийският филиал “София Кар Мотоспорт” ще възродят автомобилните гонки в столицата.

За разлика от предходните близо 15 години, когато на пътния възел Бояна се събираше многохилядна аудитория, в този момент трасето е преместено наоколо до стадион " Георги Аспарухов ". Впрочем, тази локация, в която е употребена единствено веднъж през 1988 година и с друга скица на трасето, е вторият вид на съревнование, проведено в столицата след 1977 година

Неделният старт е трети кръг от шампионата на затворен маршрут от календара на Автомобилната федерация на България (АФБ) и планува трасе от 1620 м. Шест серии (общо 65 автомобила) ще вземат участие в съботните квалификации (началото е в 12:30 ч.) и неделното съревнование (старт в 10:00 ч.), като трите турнирни серии (Спорт, Туринг и Макси) ще вършат по 20 обиколки на трасето (32.4 км), а водачите от Купа Лада, Купа Енеос и Клас Свободен Ц по 15 (24.3 км).

За отбелязване е това, че за първи път тази година, след надпреварите Лики-Моли Хасково и писта Русе, в най-атрактивния и най-мощен клас - Макси, на трасето ще се върнат двама от предходните първенци на България - Илия Царски и Пламен Камбуров, двамата с Мицубиши Лансър Ево 9.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР