Десет души са загинали при ракетен удар по жилищна сграда

...
Десет души са загинали при ракетен удар по жилищна сграда
Коментари Харесай

Ракетен удар по жилищна сграда в Одеса, има жертви

Десет души са починали при ракетен удар по жилищна постройка в Одеска област в Южна Украйна, заяви локален чиновник рано тази заран.

„ Броят на починалите при ракетния удар по жилищната постройка набъбна на 10 души “, съобщи представителят на одеската военна администрация Сергей Братчук.

Той се базира на Оперативното командване „ Юг “ на украинската войска, което съобщи, че ракетният удар е нанесен от " стратегически аероплан от Черно море ".

„ Една от ракетите е поразила девететажна жилищна постройка “, съобщи армията, като добави, че друга ракета е поразила център за отдих.

„ В жилищната постройка деветте етажа на един от входовете са изцяло разрушени... спасителите към този момент са оказали здравна помощ на седем ранени, в това число три деца “.

Ракетната офанзива против жилищната постройка идва дни откакто съветски удар унищожи търговски център в Кременчук, в Централна Украйна, при което починаха минимум 18 цивилни.

Руският президент Владимир Путин отхвърли силите на Москва да са виновни за това.

Южният регион на Одеса е стратегическа точка на напрежение, защото там се намира едноименният исторически пристанищен град на Украйна.

В четвъртък съветските войски напуснаха позициите си на Змийския остров край крайбрежията на Одеса, който се трансформира в знак на украинската опозиция в първите дни на войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР