Десет души са задържани при акцията на прокуратурата във Винпром

...
Десет души са задържани при акцията на прокуратурата във Винпром
Коментари Харесай

Десет души са задържани при акцията във фирми около Винпром Карнобат

Десет души са арестувани при акцията на прокуратурата във " Винпром Карнобат " ООД, " Сис Индустрийс " ООД и " Топоаз Мел " ООД, на следващия ден се чака да бъдат повдигнати обвинявания и тогава ще бъдат оповестени имената им. Това заяви на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Той позволи, че измежду арестуваните е шефът на групата компании Миню Стайков с ангажимента, че няма сигурна информация.
Зам.-главният прокурор заяви, че делото е формирано преди към два месеца. Тогава стана ясно и, че е открита фабрика за противозаконни тютюневи произведения в Карнобат. Печалбата, която е била от 2,5 млн. лева на седмица . Тоест, 6 млн. лева на месец, обясни Гешев и добави, че служащите в нея са довеждани от Армения, не са излизали от фабриката, до момента в който са работили – имали са спални пространства, фитнес, всички улеснения.
Фабриката е благосъстоятелност на сина на кмета на Карнобат и е давана чартърен по обичайната скица при случаите на противозаконни производства, съобщи още Иван Гешев.
Той сподели, че тогава не са били повдигнати обвинявания, тъй като задачата на проверяващите е била да се стигне до действителните притежатели. Ние произвеждаме и организираме акции, тогава, когато съберем доказателства, които да устоят в съда. За нас не е самоцел задържането на съответни лица, а събирането на доказателства, съобщи Гешев.
Гешев добави, че няма връзка сред акцията от преди няколко дни против предприемача Ветко Арабаджиев , който се търси от Интерпол и днешната акция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР