ДеСантис най-накрая признава истината за изборните лъжи на Тръмп през 2020 г.: „Разбира се, че загуби“

...
НЮ ЙОРК (АП) — Републиканският кандидат за президент Рон ДеСантис
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (АП) — Републиканският кандидат за президент Рон ДеСантис заяви категорично, че съперникът Доналд Тръмп е загубил изборите през 2020 г., което е признание за Губернаторът на Флорида направи след години на двусмислени отговори.

„Разбира се, че загуби“, каза ДеСантис в интервю за NBC News, публикувано в понеделник. „Джо Байдън е президентът.“

ДеСантис често заобикаля въпросите дали смята, че резултатите от изборите през 2020 г. са легитимни. Но през последните дни той започна публично да поставя под съмнение лъжите, които Тръмп и неговите съюзници са направили относно легитимността на изборите.

Федералните и щатските изборни служители и главният прокурор на самия Тръмп заявиха, че няма надеждни доказателства, че резултатът от изборите е бил засегнати от измама. Твърденията на бившия президент също бяха категорично отхвърлени от съдилищата по това време, включително назначените от него съдии.

Миналата седмица Тръмп беше обвинен от специалния прокурор на Министерството на правосъдието Джак Смит в четири престъпления, свързани с усилията му да отмени резултатите на изборите през 2020 г. в навечерието на жестокия бунт от неговите поддръжници в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

Промяната в реториката на ДеСантис дойде, когато той се опитва да възстанови своята стагнация от 2024 г. Домашна кампания. Тръмп, който остава широко популярен сред основата на Републиканската партия, е първият и водещ фаворит на първичните избори за президент на Републиканската партия следващата година.

ДеСантис в интервюто си първоначално не предложи ясен отговор, когато беше попитан дали Тръмп загуби, като каза: „Който постави ръката си върху Библията на 20 януари на всеки четири години, е победителят.“ Но той даде по-директен отговор, когато беше натиснат отново.

Губернаторът повтори опасенията си относно гласуването методи от изборите през 2020 г., критикувайки гласуването по пощата и така нареченото „събиране на бюлетини“, но като други републиканци той каза, че ще възприеме методите, които е критикувал.

„Ние също ще го направим. Няма да се бием с една ръка, вързана на гърба ни," каза ДеСантис.

Академичните изследвания показват, че гласуването по пощата увеличава избирателната активност, но не е от полза за никоя партия. Кампаниите обикновено настояват за това, което им позволява да заключат гласовете си по-рано и да съсредоточат усилията си в деня на изборите, за да насърчат изоставащите поддръжници да стигнат до урните.

Историята продължава

„Проблемът е според мен какви хора в медиите и на други места те Искам да се държим така, сякаш това бяха точно като перфектните избори. Не мисля, че бяха добре проведени избори, но също така мисля, че републиканците не отвърнаха на удара. Трябва да отвърнете на удара, когато това се случва," каза той.

ДеСантис се представи в предизборната си кампания като човек, който може по-успешно да прилага политиката на Тръмп и вървеше по колеблива линия, критикувайки действията му.

Миналия месец той каза Тръмп трябваше да предложи по-категорично осъждане на атаката от 6 януари. Но той също така каза, че това не е бунт, а „протест“, който „в крайна сметка се прехвърли, знаете, по начин, който беше жалък“.

ДеСантис твърди, че републиканците ще загубят през 2024 г., ако се съсредоточат върху миналите избори и правните проблеми на бившия президент, което включва и федерални обвинения за неправилно боравене с класифицирани документи, включително тези, съхранявани в Мар-а-Лаго в бална зала и баня, наред с други пространства.

„Ако изборите са референдум за политиките на Джо Байдън и провалите, които видяхме, и ние представяме положителна визия за бъдещето, ние ще спечелим президентството“, каза ДеСантис NBC. „Ако, от друга страна, изборите не са за 20 януари 2025 г., а за 6 януари 2021 г. или какъв документ е оставен до тоалетната в Мар-а-Лаго, ако това е референдум за това, ние сме ще загубите.”

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР