Дербито между Славия и Левски винаги е предлагало интересни сблъсъци,

...
Дербито между Славия и Левски винаги е предлагало интересни сблъсъци,
Коментари Харесай

Битката на бъдещето!

Дербито сред Славия и Левски постоянно е предложило забавни конфликти, а утрешното не остава по-назад. И в двата отбора, чието съревнование датира от зората на футбола у нас, има фигури, които си заслужават вниманието. Начело с с опитните Галин Иванов и Ивелин Попов. Няма по какъв начин обаче един двубой да не буди интерес.

В него са забъркани вратарите Светослав Вуцов и Пламен Андреев. Ако те не престават да се развиват добре и да натрупат мачове и опит, то в един миг сигурно ще бъдат и в дуел за титулярното място в националния тим, написа в днешния си брой вестник " Мач Телеграф ".

Между тях с изключение на младостта има малко общо неща, в случай че не броим това, че са плод на школата на „ Герена “. Вуцов е част от футболна династия и е предопределен да се опитва в най-популярната игра. Андреев пък е от момчетата, на които е отредено да се пробиват по-трудно. И оттова всичко е въпрос на качества, само че и малко шанс. А не на последно място и на клубна политика.

Със сигурност обаче Вуцов щеше да пробие в Славия по-лесно в сравнение с Андреев в Левски, в случай че на „ Герена “ не брояха стотинките. „ Сините “ сигурно биха пробвали следващото име от чужбина. Е, нещата се трансформираха и след завръщането на Станимир Стоилов, който бе безапелационен, че пари за вратари от чужбина повече няма да се дават. Поне до момента в който е отпред на отбора. 

Не може да не отчетем, че и двамата дебютираха със суха мрежа. Вуцов при 0:0 с Етър през 2020 година, а Андреев влезе като запаса на Михайлов в последните минути при успеха на Левски с 2:1 над Черно море на „ Тича “ в последния мач за същия сезон. 

До този миг Светослав е с едни гърди пред Андреев, освен като опит. Двамата бяха титуляри в дербито, с което започва с предишното състезание, което бе извоювано от „ белите “ с 2:1. Иначе откъм титли и ясно – Андреев бе титуляр по време на похода към Купата, която „ сините “ извоюваха през предишното лято. Вуцов до този миг не е имал такава опция със Славия.

Доста мачове разделят Светльо Вуцов от Пламен Андреев, който започва кариерата си при мъжете година по-рано от сътрудника си, а това има отражение и в цената им. На този стадий синът на Вили Вуцов е със 100 000 евро по-скъп. Според авторитетният в това отношение уебсайт Трансфермарк, Светослав е оценен на 600 000 евро.

Колегата му пък бързо се изкатери до 500 000, откакто захапа титулярното място от Николай Михайлов.

Със сигурност обаче нито един от двата столични гранда не би се разделил с вратаря си на такава цена. И „ белите “, както и „ сините “ се надяват, че могат да завоюват двойно от тях. 

Вуцов през последните 2 години бе спряган за куп западни тимове, само че в последна сметка черно на бяло май се оказа, че има единствено едно предложение – от Парма. До договорка обаче не се стигна.  

Колаж: Телеграф
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР