Депутатката от ГЕРБ Славена Точева подаде оставка като народен представител.

...
Депутатката от ГЕРБ Славена Точева подаде оставка като народен представител.
Коментари Харесай

ГЕРБ махна „Мис Преференция“ от парламента. 32-годишната депутатка подаде оставка по настояване на Борисов

Депутатката от ГЕРБ Славена Точева подаде оставка като депутат. Освен в 49-ия парламент, тя е била е народен представител и в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно заседание. 32-годишната хубавица от Варна стана известна като „ Мис Преференция “, откакто на няколко поредни избора за Народно събрание, тя ставаше претендентът, който събираше най-вече персонални желания. На последните парламентарни избори през април 2023 година Точева събра 10 155 преференции, даже повече от Бойко Борисов, и бе проверявана от прокуратурата за пазаруване на избор.

Точева напуща в този момент Народното събрание след категорично гледище от страна на водача на партията Бойко Борисов.

Заради необичайния огромен брой за преференции на Точева, която е някогашна хостеса, се появиха съществени подозрения, че тя е подкрепяна от варненския предприемач със противоречива популярност Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните локални избори тези обвинявания се придвижиха и върху цялата варненска конструкция на ГЕРБ. В резултат партията на Борисов изгуби борбата за кмет на Варна, написа „ 24 часа “.

С махането на Точева Борисов желае да почисти опцията за всевъзможни спекулации и обвързване на ГЕРБ с Дидо Дънката, настояват близки до водача на ГЕРБ.

Като доста евентуално оставката на Точева от Народното събрание ще бъде последвана от съществено почистване в ГЕРБ-Варна. Това било и явен сигнал до локалните организации на партията, че водачът нямало да им разреши даже и подозрения, че са обвързани със съмнителни предприемачи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР