Депутатите задължиха енергийния министър в 15-дневен срок да представи отчет

...
Депутатите задължиха енергийния министър в 15-дневен срок да представи отчет
Коментари Харесай

До 15 дни енергийният министър трябва да отчете предоговарянето на ПВУ

Депутатите задължиха енергийния министър в 15-дневен период да показа доклад по какъв начин вървят договарянията с Европейска комисия за предоговаряне на ПВУ в частта Енергетика. Законотворците желаят да схванат дали ще бъдат избавени Мариците. Предложението е на Искра Михайлова от " Възраждане ". Решението е консенсусно.

Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия заявява поддръжката на левицата за решението и посочи, че Народното събрание като че ли пропуща да управлява служебната власт, а тя вземала решения, които подхождали на постоянна власт.

Припомняме , предходното Народно заседание взе решение и задължи служебното държавно управление да стартира договаряния и да приготви процедура по смяна в Плана ни за възобновяване и резистентност в частта Енергетика. Решение бе противоречиво, защото императивността му обгръща и Европейска комисия, само че и блокира вероятно осъществяването на дейностите по проекта, които биха ни обезпечили идващите траншове. Решението за предоговаряне бе подкрепено интензивно от синдикалните организации КНСБ и КТ Подкрепа, които даже желаеха да имат представители в преговорния екип на изпълнителната власт.
 ВЕИ, въглища и енергийната самостоятелност на България
ВЕИ, въглища и енергийната самостоятелност на България

Съдът на Европейски Съюз: Топлоелектрическа централа Марица изток 2 нарушава екологичните правила за серен диоксид
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР