Депутатите в Народното събрание приеха компенсации за бизнеса заради високите

...
Депутатите в Народното събрание приеха компенсации за бизнеса заради високите
Коментари Харесай

Парламентът прие компенсации за бизнеса заради високите цени на електроенергията   

Депутатите в Народното събрание одобриха обезщетения за бизнеса поради високите цени на електрическата енергия с актуализацията на държавния бюджет за тази година.

Депутатите одобриха единомислещо с 223 гласа "за " на второ четене в пленарната зала предложение на Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) с редакции от вносителя и от "Продължаваме Промяната ". По-рано тази седмица бюджетната комисия отхвърли всички оферти за компенсиране на бизнеса, оповестява "Нова телевизия ".



Приетите през днешния ден текстове плануват "Фонд "Сигурност на електроенергийната система " да компенсира небитовите крайни клиенти на електрическа сила в размер 100 на 100 от разликата сред действителната средномесечна борсова цена на сегмента "ден напред " на "БНЕБ " ЕАД за съответния месец и базовата цена в размер 250 лева /MWh за интервала от 1 юли до 31 декември 2022 година Не се изплаща отплата за клиенти с цени под базовата цена от 250 лв/MWh. На клиенти с цена, надвишаваща базовата с по-малка сума от размера на компенсацията, се изплаща отплата в понижен размер, тъй че резултативната цена за клиента след компенсиране да не е по-ниска от 250 лева /MWh.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР