Депутатите ударно приемат бюджета за догодина. В късния час приеха

...
Депутатите ударно приемат бюджета за догодина. В късния час приеха
Коментари Харесай

Депутатите ударно приемат бюджета за догодина

Депутатите стремително одобряват бюджета за следващата година. В късния час одобриха предложение на опозицията, което след това провокира блъсканица.

След бюджетите на Здравната каса и на Държавното публично обезпечаване депутатите се заеха с републиканския бюджет.

В него за идната година са заложени разноски от над 39 млрд лв.. и с 1 млрд по-малко доходи. Залага се стопански напредък от съвсем 4% и инфлация от към 1,5%.

Дали поради късния час или не, ръководещите пропуснаха да отхвърлят предложение на Българска социалистическа партия за разпределяне на спомагателни средства за реституция на храмове.

Според левицата, в случай че в този момент въпросният текст се отхвърли, Министерският съвет ще остане без бюджет. Именно там са заложени дотациите за вероизповеданията и въпросните поправки.

В 22 ч. предлагането на Васил Антонов от левицата за спомагателни разноски от над 1 милион наложи незабавна отмора, с цел да се търси решение на проблема.

От Българска социалистическа партия обявиха, че в случай че противоречивият текст се прегласува за трети следващ път, ще дадат целия бюджет на Конституционния съд.

Иначе за опозицията главен проблем е, че се наливат пари в нереформирани сфери, както и това, че се резервира плоският налог, който облагодетелствал богатите.

„ Господин Симеонов, до момента в който откривахте тоалетни на Граничен контролно-пропусквателен пункт, Движение за права и свободи получи за половин час 22 милиона отвън бюджета. Какво става в страната, кой ръководи в държавата”, попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ ГЕРБ прави бюджет не за българите, а за пазаруване на въздействие, за смирение на непослушни, за подмолни договорки”, добави тя.

„ Само да ви припомня, че с двете години от вашето ръководството ни върнахте с 8 година назад”, отговори ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Депутатите взеха решение да работят до среднощ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР