Депутатите удължиха бюджета и ограничиха големите разходиБългария влиза за втори

...
Депутатите удължиха бюджета и ограничиха големите разходиБългария влиза за втори
Коментари Харесай

Вечерни новини: Депутатите удължиха бюджета; Русия спира петрола за Европа

Депутатите удължиха бюджета и ограничиха огромните разноски
България влиза за втори следващ път в новата година без признат бюджет. Депутатите дефинитивно утвърдиха специфичния закон, квалифициран от служебния кабинет, с който се удължава действието на тазгодишния бюджет. Според парламентарните сили по всяка възможност нова общоприета фискална рамка може да се гледа едвам през юни – юли след нови предварителни избори.
Какво следва за имотния пазар в България през 2023 година
Жилищният пазар в България през 2022 година се нажежи дотам, че специалисти в региона даже споделиха, че такова нещо не са виждали. Но макар рекордно високите цени, браншът продължава да отхвърля да има балон. Със или без изкуствено завишение на цените обаче това е към края си. През 2023 година ни чака спад в интензивността на купувачите, само че и на цените. Това излиза наяве от прогноза за идната година на една от най-големите организации за недвижими парцели „ Адрес “.
Русия стопира петрола за страните, въвели ценовия таван
Русия ще забрани доставките на нефт и петролни артикули за страни, които изискват съблюдаване на ценовия таван, въведен от Запада. Освен това може да понижи добива на суровината при започване на 2023 година с 500 – 700 хиляди барела дневно, или с 5 – 7%. Това съобщи съветският вицепремиер Александър Новак пред държавната телевизия Россия 24, представен от Reuters.
Служебният кабинет желае отстъпката за горивата да остане още месец
Служебният кабинет чака мярката за компенсиране на високите цени на горивата с 25 стотинки за литър да бъде удължена с още месец. Идеята е до тогава държавното управление да изготви във заключителен вид своя таргетирана мярка за отплата и тя да премине и през публично разискване. Това разгласи министърът на финансите Росица Велкова от парламентарната естрада по време на разискването на специфичния закон, с който се удължава действието на тазгодишния бюджет и следващата година.
Шишков отсрочва повишението на тол таксите поради инфлацията
Регионалният министър Иван Шишков отсрочва плануваното повишение на тол таксите с половин година. Превозвачите трябваше да стартират да заплащат повече за изминато разстояние от 1 януари 2023 година, само че Шишков предлага по-високите такси да се вкарат от 1 юли 2023 година, като изяснява решението си с инфлацията.
С обединени старания ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи дефинитивно върнаха хартиената бюлетина
Депутатите в 48-мия парламент завършват последния си работен ден, без да са приели нито един от наложителните закони, нужни за второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност на България. За сметка на това в последния си работен ден те още веднъж се заеха с Изборния кодекс и в последна сметка преодоляха ветото на президента Румен Радев.
Домакинствата получават достъп до ВЕИ финансиране
Българските семейства ще могат да се възползват от финансиране за създаване на фотоволтаични системи. Това излиза наяве от оповестената за публично разискване процедура на Министерството на енергетиката. Допустими претенденти са всички физически лица, български жители, жители на друга страна член на Европейски Съюз или жители на трета страна със статут на непрекъснато пребиваващи, обитаващи лично еднофамилно жилище или лично жилище в многофамилна постройка.
Заплахата на Путин прати петрола 3% нагоре
Цените на петрола се покачиха с близо 3% в петък заради упованията за спад в доставките на съветски петрол. По-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин разгласи, че ще приключи напълно продажбите на суровина за страните, които ползват ценовия таван от 60 евро. Освен това той изрази очакване, че производството на Русия ще намалее с 500 – 700 хиляди барела дневно, или с 5 – 7%.
Град в Нидерландия ще се отоплява благодарение на... дейта център
Центърът за данни QTS в Гронинген ще оказва помощ за отоплението на нидерландския град, написа Datacenterdynamics. Той ще пренасочва остатъчната сила от високопроизводителната си активност към къщи и здания чрез специфични термопомпи, свързани с новата топлоцентрала на локалната компания за комунални услуги WarmteStad.
TSMC оглежда локация за цех в Европа
Най-големият производител на чипове света – TSMC – е в напреднали договаряния с основни снабдители за основаването на своя първи евентуален европейски цех в немския град Дрезден. Производството ще разреши на тайванската компания да се възползва от процъфтяващото търсене от автомобилната промишленост в района, оповестява Financial Times.
Япония регистрира 41-годишен връх при инфлацията
Основните потребителски цени в Япония, които изключват променливите разноски за пресни храни, само че включват разноските за сила, са се увеличи с 3.7% през ноември по отношение на година по-рано, демонстрират данни от през днешния ден. Това съответствува с пазарните прогнози, а инфлацията пораства спрямо записаните 3.6% през октомври, предава Reuters.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинимотен пазар съветски нефт война в Украйна автомобилни горива високи цени на горивата тол такси избирателен кодекс бюлетина веи мощности дейта центрове TSMC бизнес с чипове стопанска система на Япония висока инфлация Народно заседание продължен Бюджет 2023 ПоследниНай-четениНакратко 12 Вечерни вести: Депутатите удължиха бюджета; Русия стопира петрола за Европа Бюджет и финанси 184 Депутатите удължиха бюджета и ограничиха огромните разноски Туризъм 60 Министерство на туризма готви секрети търгове за наем на плажове Бюджет и финанси 108 Служебният кабинет желае отстъпката за горивата да остане още месец Енергетика 2798 Русия стопира петрола за страните, въвели ценовия таван Регулации 2369 Комисия за защита на конкуренцията се ускори да ревизира договорката на Спас Русев за „ Булсатком “ Компании 2336 Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “ Телекомуникации 2309 Nokia и Ericsson напущат Русия и се чака срив на мобилните мрежи Всички новини18:32 Бюджет и финанси 12 Депутатите удължиха бюджета и ограничиха огромните разходиОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: 780 лева МРЗ?; По-евтини винетки; Нови обезщетения за горивата Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР