Депутатите трябва да се съберат на извънредно заседание днес по

...
Депутатите трябва да се съберат на извънредно заседание днес по
Коментари Харесай

Депутатите се събират извънредно за изслушване на Борисов

Депутатите би трябвало да се съберат на изключително съвещание през днешния ден по искане, импортирано от левицата. Заседанието бе свикано от ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева в последния вероятен миг - по устав до седмица най-късно би трябвало да бъде извършено. Според дневния ред народните представители първо би трябвало да гласоподават искане за нова актуализация на държавния бюджет поради рецесията с COVID-19 и парите, които държавното управление ще отпусне битка с ковид.

От левицата упорстват още министър председателят Бойко Борисов да отиде в Народното събрание, дружно с вътрешния министър Христо Терзийски поради насилието над публицисти, протестиращи и партийни деятели по време на Националната конференция на ГЕРБ.

Големият проблем е дали ще има кворум за провеждането на пленарното съвещание, защото в случай че не депутатите от ГЕРБ и патриотите не се записват, то ще се провали. Има и друго затруднение - електронната система за регистрация е демонтирана, защото би трябвало да бъде преместена в новата зала в някогашния Партиен дом. Затова депутатите ще гласоподават с повдигане на ръка, а регистрацията и установяването на кворума ще бъде осъществена с автограф. Тя ще стартира 1 час преди старта на съвещанието, т.е. в 8.00 ч сутринта. В пленарната зала ще има описи, в които всеки народен представител собственоръчно ще се разписва против името си.

В същото време към постройката на Народното събрание протестиращите се заканиха да се съберат от рано и да изискат на място оставката на премиера Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР