Депутатите стартираха работния си ден с първо четене на два

...
Депутатите стартираха работния си ден с първо четене на два
Коментари Харесай

Народното събрание отхвърли закона на Валери Симеонов за хазарта

Депутатите стартираха работния си ден с първо четене на два плана за хазарта - на Валери Симеонов и на Даниела Дариткова. Предложението на Симеонов обаче не бе признато, оповестяват сътрудниците от Novini.bg . " За " законопроекта гласоподаваха 22 народни представители, " срещу " - 4 и " въздържали се " - 127, с което той не бе признат. Както е известно, против законопроекта се оповестиха съвсем всички футболни клубове в България. В негативната реакция се включиха и доста баскетболни и волейболни клубове, които разчитат главно на спонсорство от фирмите от игралната промишленост.

На предложенията на Валери Симеонов се опълчиха даже депутати от Българска социалистическа партия. Те намекнаха за лобизъм в предложенията на НФСБ. Депутатите одобриха обаче на първо четене предложенията на ГЕРБ за промени в Закона за
хазарта. " За " измененията гласоподаваха 99 народни представители, " срещу " - 43, " въздържали се " - 13, с което те бяха признати.

Законопроектът на най-голямата партия планува смяна във формата и организацията на хазартния регулатор в Република България. Управляващата партия предлага Държавната комисия по
хазарта да се преструктурира в Държавна организация по хазарта. Новосъздадената Агенция ще е профилиран държавен орган към Министерския съвет, който ще извършва държавната политика в региона на хазарта и ще реализира контрол върху хазартните и обвързваните с тях действия.
Друга част от измененията регламентират вноските за обществено отговорно държание. С предлагането се прибавя, че такава вноска ще се дължи за всеки публикуван лиценз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР