Депутатите ще продължат с дебата и гласуването на второ четене

...
Депутатите ще продължат с дебата и гласуването на второ четене
Коментари Харесай

Депутатите ще продължат с дебата за закриването на предприятието Държавна петролна компания

Депутатите ще продължат с дебата и гласуването на второ четене на импортираните от някогашния длъжностен кабинет промени в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси, с които се закрива държавното дружество " Държавна петролна компания ".

В четвъртък Народното събрание прие на първо четене предлаганите промени. Веднага по-късно депутатите започнаха разискването на законопроекта и на второ четене в залата, само че заради приключване на пленарното време полемиката ще продължи през днешния ден, както и самото гласоподаване на второ четене.

С предлаганите промени се реализира част от структурните промени в централната администрация на изпълнителната власт, планувани в решение на Министерския съвет от 2021 година, написа в претекстовете си вносителят. В тях се показва, че пазарът на горива в България оперира в условия на редица дефицити, съсредоточени в региона на незадоволително ефикасния и сполучлив надзор, а не свързани с неналичието на конкуренция, написа bTV.

Поради тази причина присъединяване на държавна компания на пазара на горива и проектите на държавното дружество " Държавна петролна компания " да построява и оперира с бензиностанции са изцяло голословни от пазарна позиция, е записано в причините.

В седмичната стратегия за работа на Народното събрание е първо четене на промени в Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост, както и в Закона за особените залози.

Предвидено е първо гласоподаване на законопроект за допълнение на Закона за специфичните разследващи средства и на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи. Програмата включва отчет за активността на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество за 2022 година и първо гласоподаване на законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване.

За през днешния ден е очакван постоянен парламентарен надзор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР