Депутатите ще обсъдят днес, 7 февруари, проект на решение за

...
Депутатите ще обсъдят днес, 7 февруари, проект на решение за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат създаването на временна комисия, която да провери за нерегламентирано влияние в правосъдната система

Депутатите ще обсъдят през днешния ден, 7 февруари, план на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обязаност на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Днес е първата сряда от месеца и според правилника на Народното събрание (НС) парламентарните групи могат да оферират точки в дневния ред, които се включват наложително за разглеждане. От " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) са предложили за разискване проекторешението за основаване на краткотрайна комисия, която да ревизира за съществуване на нерегламентирано въздействие в правосъдната система.

Вчера от ПП-ДБ обявиха, че ще внесат проекторешение за основаване на такава комисия и предложиха изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в Народното събрание във връзка убийството на Мартин Божанов. Парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи също през вчерашния ден внесоха в Народното събрание план на Решение за основаване на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов - Нотариуса.

От “БСП за България ” са предложили през днешния ден депутатите да прегледат план на решение за основаване на Временна комисия във връзка построяването на " Национална многопрофилна детска болница " в София.

В проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица е включено проекторешение за попълване на състава и управлението на непрекъснатата делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, както и първото четене на законопроекти за изменение на Закона за ветеринарномедицинската активност.

Първа точка в четвъртък се планува да бъде първото четене на законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса на труда, а в петък - второто четене на промени в Закона за протекция и развиване на културата. В петък е очакван и постоянен парламентарен надзор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР