Депутатите ще гласуват окончателно поправките в Закона за извънредното положение,

...
Депутатите ще гласуват окончателно поправките в Закона за извънредното положение,
Коментари Харесай

Гласуват окончателно поправките в Закона за извънредното положение

Депутатите ще гласоподават дефинитивно поправките в Закона за изключителното състояние, с които се трансформират и редица други нормативни актове като Закона за хазарта и този за фамилните помощи, съобщи БНР.

Освен монопол върху лотарийната игра кено, дефинитивно би трябвало да бъде позволена и опцията общините да получат пролонгация за връщане на остарели отговорности.

Общините да не бъдат глобени, в случай че имат неизплатени безлихвени заеми към бюджета. Ако не са ги изплатили до края на предходната година, ще могат да го създадат до два месеца след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Промените в Закона за
хазарта доведоха до съществени кавги, които опозицията назова " компот " и остро подлага на критика ръководещите, че вършат тези ремонти през преходни и заключителни разпореждания на изключителния закон. Целта е монопол върху държавната игра кено, а поправката съгласно ГЕРБ е била поискана от приходната организация.

И още - приходът на доброволните приемни фамилии да е еднакъв на този на околните и роднините на дете с над 90% увреждане.

Между първо и второ четене бяха импортирани оферти, които през вчерашния ден Бюджетната комисия утвърди. Според тях неплатеният отпуск за 90 календарни дни, взет след поради пандемията, ще бъде признаван за трудов стаж, което ще важи единствено за тази година. По време на неплатения отпуск обаче всеки ще би трябвало за своя сметка да заплаща минималните здравни вноски, с цел да не загуби здравноосигурителните си права.

ГЕРБ одобриха и предлагането на омбудсмана Диана Ковачева парите по мярката " Запази ме " да не бъдат запорирани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР