Депутатите ще гласуват на първо четене държавния бюджет. Преди това

...
Депутатите ще гласуват на първо четене държавния бюджет. Преди това
Коментари Харесай

След среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС: Общата рамка на бюджета няма да бъде променяна

Депутатите ще гласоподават на първо четене държавния бюджет. Преди това обаче те одобриха решение, с което задължиха държавното управление да не мести интернационалните арбитражи от Министерство на финансите към други ведомства.

" Това, което обсъдихме, е общата рамка на бюджета и в случай че има оферти те няма да трансформират общата рамка. Те ще бъдат разход за разход. Т.е. в случай че някой желае да направи спомагателен разход някъде, би трябвало да понижи разход на друго перо. Предложенията сред първо и второ четене, в случай че има такива, и някой желае да прави разноски - да бъдат за сметка на други разноски, защото няма опция за спомагателни доходи, както знаете предходната година беше натоварено ", сподели министърът на финансите Асен Василев.

" Относно бюджета, имаме несъмнено искания, само че по този начин или другояче, чисто политически акт е да бъде подсилен. Направих една среща с нашите депутати в този бюджет за полицията, за обществените служащи, за пожарната. Ще го вкараме като наше предложение, само че се разбрахме за идващия бюджет към този момент, след 2-3 месеца, доста по-задълбочено да се направи и в други сфери, в които виждаме проблеми сега ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Депутатът от " Възраждане " Николай Дренчев дефинира обстановката като опит за кражба.

" Каква кражба, какво безвластие, човек, който не схваща какво се съдържа в този термин да го употребява по този метод. Има предложение за метаморфоза от едно министерство към друго ", сподели Мирослав Иванов, Политическа партия.

" И ние би трябвало да спрем това нещо, тъй като както виждате за следващ път. Аз не съм уверен, че Асен Василев го прави това по лично предпочитание. Просто на Лена не може да ѝ се удържа когато се размрънка на Киро, Киро мрънка на Асен и става това, което става сега ", сподели Тошко Йорданов, Има Такъв Народ.

" Изведнъж, Политическа партия взема решение, че тази дирекция, виждате ли, може би е прекомерно малко, че от 15 каузи печели 15 пъти. Трябва да бъде преместена в Министерство на правораздаването. Хубаво би било Асен Василев да бъде тук, с цел да разберем в действителност логиката нещо, което се оправя добре, когато една администрация работи, ние да я преместваме в друга ", съобщи Драгомир Стойнев, Българска социалистическа партия.

" Всички сме заинтригувани финансите на страната да се ръководят добре и в полза на страната. Но активността да остане в Министерството на финансите, където е била последните 130 години, където има построен потенциал за работа с тези средства. Моля ви да няма спекулации по тематиката, че някой имал интерес да разпределя тези пари сред познати адвокатски фирми или да прави някакви покупко-продажби на мрачно ", сподели министърът на правораздаването Атанас Славов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР