Депутатите ще гласуват днес бюджетът на Здравната каса и на

...
Депутатите ще гласуват днес бюджетът на Здравната каса и на
Коментари Харесай

Бюджетът чака кворум в пленарна зала за извънредно заседание

Депутатите ще гласоподават през днешния ден бюджетът на Здравната каса и на Държавното публично обезпечаване за следващата година, в случай че в пленарна зала има кворум. Пърламентът ще заседава изключително следобед. 
 Три комисии утвърдиха на първо четене бюджета за 2019 година  Данъците ще скачат не по ставка, а по размер, разгласи Менда Стоянова  Муравей Радев: Бюджет 2019 е великодушен, само че бизнесът има защо да стачкува
Сред най-спорните акценти в здравния бюджет е прекосяването на Агенцията за трансплантации и Фонда за лекуване на деца към касата. Увеличаването на оптималния застрахователен приход от 2 600 на 3 000 лв. е главната смяна, върху която се чака ръководещи и съпротива да опълчват причините си при парите за ДОО.

С повдигането на оптималния застрахователен предел от следващата година, оптималната пенсия ще се усили до 1 200 лв. от 1 юли. Това обаче опонира на обещанията на кабинета да отпадне таванът за новоотпуснатите пенсии.  За всички останали пенсии - от 1 юли ще има нарастване с 5,7 на 100. 

" Кворумът е обвързване на обществото, както сподели министър председателят Борисов. Ако те си го обезпечат, ще участваме в дебатите с нашите различни оферти, съобщи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

Движение за права и свободи също няма да се записват в начолото на пленарното съвещание, Веселин Марешки разгласи, че " Воля " желае оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, другояче няма да има регистраця и на нейните народни представители. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР