Депутатите се скараха за срока за предложения между първо и

...
Депутатите се скараха за срока за предложения между първо и
Коментари Харесай

Депутатите се скараха заради промените в Закона за съдебната власт

Депутатите се скараха за периода за оферти сред първо и второ четене на признатите през вчерашния ден промени в Закона за правосъдната власт , с които европейските делегирани прокурори се обособяват в независима конструкция. Хамид Хамид от Движение за права и свободи получи наказване " забележка " поради обидни квалификации към Настимир Ананиев от " Продължаваме Промяната ".

Първо Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС изиска удължение на периода на 14 дни, което беше отхвърлено. След това ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи срокът да е 7 дни, което също не срещна поддръжка в пленарната зала. Тя се аргументира с това, че за пет дни - период, който изтича във вторник, е неприемливо и невероятно да се оферират промени в Закона за правосъдната власт. От " Продължаваме Промяната " (ПП) разясниха, че с процедурни хватки опозицията се пробва да предотврати приемането на закона на второ четене.

Настимир Ананиев от Политическа партия уточни, че през вчерашния ден залата е изразила своето мнение. Срокът от пет дни е изцяло задоволителен, съобщи той. Разбирам, че от ГЕРБ и Движение за права и свободи през вчерашния ден направиха всичко допустимо този законопроект да бъде занимателен, да не бъде гласуван, да не бъде признат, разяснява той. Ананиев изрази вяра всички останали, които желаят въпреки всичко нещо да се случи в посока правосъдна промяна и европрокуратура, да не поддържат удължение на периода.

" Моля да не допускате тук от тази естрада провалени политически цветарки, които са управлявали с Борисов и то сполучливо, негови ортаци по шкафчета, тук да раздават морал ", сподели в отговор Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Вчера дебатът беше напълно всъщност, беше юридически и никой не се е старал да забавя приемането на никакъв закон, възрази той. Хамид прикани да не се разрешава на " долни лъжци " да ръсят обиди. Именно за втората подготовка към Ананиев той получи наказване от ръководителя на Народното събрание Мирослав Иванов.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ уточни, че има стенограми и видеозапис от вчерашното съвещание и попита с какво Хамид е излъгал. " Възразявам против наложеното наказване и предлагам Миро Иванов да бъде осъден, тъй като разрешава от тази естрада Ананиев да лъже най-нагло и необмислено ", сподели Карадайъ.

Председателят на Народното събрание му отговори, че единственото, което прави, е да не толерира език на омразата и обидни думи. Много скърбя, че за седем месеца не сте запомнили моето име, то е Мирослав, не се споделям Миро, обърна се той към Карадайъ. По-късно Карадайъ се извини от трибуната на Мирослав Иванов, че е употребявал късото му име.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР