Депутатите се събират на извънредно заседание в Народното събрание. Те ще

...
Депутатите се събират на извънредно заседание в Народното събрание.
Те ще
Коментари Харесай

Депутатите се събират на извънредно заседание

Депутатите се събират на изключително съвещание в Народното събрание.

Те ще изслушат районния министър Иван Шишков за напредъка на строителството на трансевропейския транспортен кулоар IV, в частта му преминаваща през територията на България. Очаква се след неколкократно отсрочване поради дългите съвещания предходната седмица да се организира и парламентарния надзор.

Днес Движение за права и свободи би трябвало да заявят формалната си позиция по отношение на проектокабинета, който беше препоръчан от номинирания за министър председател с първия мандат Николай Габровски. Остава без безапелационен отговор към този момент въпросът за опцията за сформиране на държавно управление с този парламент.

Повечето от политическите партии остават без смяна в позицията си. От " Продължаваме промяната " препотвърдиха, че няма да поддържат препоръчаното държавно управление. От " Възраждане " не трансформират позицията си и остават " срещу ". " Българска социалистическа партия за България " също са " срещу ", а от " Демократична България " отхвърлят коментар, само че досега твърдата им позиция е че няма да поддържат кабинет с мандата на ГЕРБ.

От " Български напредък " потвърдиха позицията си, че на България й е належащо държавно управление и ще създадат каквото зависи от тях, с цел да има такова, само че при авансово ясни условия и правила и ще разгласят позицията си след съдружен съвет на партията. Гласуването в пленарната зала се чака да е още на следващия ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР