Депутатите се събират извънредно във вторник, след като миналата седмица

...
Депутатите се събират извънредно във вторник, след като миналата седмица
Коментари Харесай

Свикват извънредно парламента. Какво ще решават депутатите?

Депутатите се събират изключително във вторник, откакто предходната седмица работата на новия парламент потегли с провал - 3 дни продължи първото съвещание, на което трябваше да се избере ръководител на 48-о Народно заседание. В петък 4 от партиите - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и БВ, най-сетне реализираха единодушие и поддържаха за началник най-възрастния народен представител - Вежди Рашидов.

Заради забавянето, депутатите още не са образували краткотрайна комисия, която да създаде новия устав за работата им. Едва след приемането му ще могат да се структурират парламентарните комисии и да стартира разискването на импортираните законопроекти.
-->
На изключителното съвещание ще бъде изслушан служебният финансов министър Росица Велкова. Искане за това са внесли и от ГЕРБ, и от Българска социалистическа партия, оповестява " Марица ".

ГЕРБ желаят Велкова да осведоми депутатите за положението на финансирането на недостига. А алените упорстват тя да ги запознае с осъществяването на бюджета за 2022 година по съществени пера на бюджетните доходи и разноски, както и да показа плана на служебното държавно управление за финансовата рамка за следващата година, включително и 3-годишната бюджетна прогноза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР