Депутатите се отказаха да избират нов директор на БНБ, докато

...
Депутатите се отказаха да избират нов директор на БНБ, докато
Коментари Харесай

Депутатите няма да избират нов шеф на БНБ, засега


Депутатите се отхвърлиха да избират нов шеф на Българска народна банка, до момента в който няма постоянно държавно управление. Според Конституцията, до тогава банката ще продължи с сегашния титуляр Димитър Радев, макар че мандатът му изтече през юли.

В началото на днешното съвещание оферти за отсрочване на избора направиха от Българска социалистическа партия и от „ Демократична България “. Мотивите им бяха, че до момента в който няма постоянно държавно управление, не е добре партиите да кадруват в държавните органи. От левицата още преди дни разясниха, че срокът, натрапен от ръководителя на бюджетната комисия от три дни за предложение на нови кандидатури, е прекомерно къс.

Предложението за отсрочване на избора бе признато със 121 гласа " за " от парламентарните групи на Българска социалистическа партия, ГЕРБ-СДС, " Демократична България " и " Изправи се.БГ! Ние идваме! ". " Против " бяха депутатите от " ИТН ". Именно техния народен представител Любомир Каримански, който стана ръководител на бюджетната комисия, вкара избора на нов гуверньор в дневния ред. Неговото име пък бе посочено импровизирано като изборът на Има Такъв Народ за предстоящ началник на Българска народна банка.

Според депутатите от разнообразни обединения, в случай че гласуването на предлагането за процедурните правила бе минало в пленарна зала, то щеше да покаже и болшинството, което очевидно държи избор на шеф на Българска народна банка да бъде изработен от това Народно заседание и кои ще са обединенията, които ще го подсигуряват.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР