Депутатите решават правилата, по които ще се избира следващият шеф

...
Депутатите решават правилата, по които ще се избира следващият шеф
Коментари Харесай

Парламентът решава по какви правила ще се избира новият председател на КПКОНПИ

Депутатите вземат решение разпоредбите, по които ще се избира идващият началник на антикорупционната комисия . Като последна точка в седмичната стратегия е заложен Проект на решение за приемане на процедурните правила и реда за предложение на претенденти и избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество .

От " Продължаваме промяната " от дълго време упорстват за поста да бъде определен вътрешният министър в оставка Бойко Рашков . Това е и едно от изискванията им за сформиране на ново държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия , както и окончателното приемане на антикорупционния закон.

Проектоправилата плануват кандидатурите да се оферират документално от обособените парламентарни групи и самостоятелни депутати. Номинираните лица би трябвало наложително да дадат единодушието си за присъединяване в конкуренцията. Също по този начин да заявят, че нямат срещу да бъдат тествани за принадлежност към някогашната Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска.

След чуването им, всички претенденти ще бъдат препоръчани за утвърждение в пленарната зала, гласят още квалифицираните правила. За определен ще се счита кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъствалите в залата депутати. Ако по-късно гласоподаване няма определен нов ръководител на КПКОНПИ, тогава е очакван втори тур, в който вземат участие двамата претендентите, събрали най-вече гласове в миналата процедура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР