Депутатите разискват по питането към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев

...
Депутатите разискват по питането към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев
Коментари Харесай

Депутатите разискват компенсациите на медиците

Депутатите разискват по питането към министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев по отношение на тактика за възстановяване на изискванията на труд и за финансова отплата за българските медици.

То е отправено от депутатите от опозицията.

Изминаха повече от три месеца от оповестяването на изключително състояние в България по отношение на пандемията от COVID-19, уточни Георги Йорданов от левицата.

По думите му този интервал е задоволителен за разбор и преоценка на взетите ограничения. Днес желаеме да разискваме отношението към медицинските експерти, изискванията им на труд, защитните ограничения и стимулиращото им възнаграждение по време на пандемията до момента, сподели Йорданов.

От Българска социалистическа партия оферират в период от три месеца министърът на опазването на здравето да внесе оферти за законодателни промени за наредба на изискванията на работа и финансовото подкрепяне на медицинските експерти и лечебните заведения при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура, а в период от шест месеца да извърши обзор на активността на инфекциозните отделения и да изготви проект за увеличена успеваемост при пандемия.

В началото на съвещанието депутатите допълниха днешния парламентарен надзор с въпросите към министъра на земеделието Десислава Танева, защото тя няма да има опция да взе участие в утрешния постоянен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР