Депутатите продължават с промените в Изборния кодекс и тази седмица.

...
Депутатите продължават с промените в Изборния кодекс и тази седмица.
Коментари Харесай

НА ЖИВО В НС продължават с промените в Изборния кодекс

Депутатите не престават с измененията в Изборния кодекс и тази седмица. Очаква се те да бъдат прегледани в пленарната зала в четвъртък, заяви кореспондент на БНР.

Проектопрограмата на Народното събрание планува да бъдат прегледани промени в Закона за устройство на територията, импортирани от три парламентарни групи.

" Демократична България " предлага да бъдат въведени две ограничения, свързани с по-голяма енергийна автономия на притежателите на здания и електрически автомобили. С първата се облекчава административният режим, който притежателите на здания могат да построяват съоръжения за произвеждане на електрическа и топлинна сила и на сила за изстудяване от възобновими източници. Втората мярка цели да улесни построяването на зарядни точки за електрически автомобили, като се отстраняват тежките административни спънки.

Предложенията на ГЕРБ и Българска социалистическа партия са идентични. Те упорстват за удължение с две години на периода, в който общините би трябвало да изготвят общите си устройствени проекти, с които се регламентира опциите за строителство. Двете групи упорстват той да бъде продължен до 1 януари 2025 година Към момента крайната дата е 1 януари следващата година.

Нова скица за държавна помощ за районно развиване, с която да се продължи насърчаването на вложенията за индустриална активност в общини с безработица по-висока от междинната за страната – това плануват измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане, които ще се гледат на второ четене.

По искане на ГЕРБ за през днешния ден е планувано и чуване на шефа на Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК) Кънчо Райчев. То е обвързвано с проблемите на хората с увреждания.

За дефинитивно разглеждане влизат и противоречивите ремонти в изборното законодателство, които връщат хартиената бюлетина. Според предварителната стратегия те ще бъдат първа точка в четвъртък.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР