Депутатите приеха забрана за пушене на наргилета от деца до

...
Депутатите приеха забрана за пушене на наргилета от деца до
Коментари Харесай

Само лица до 18 години нямат право да пушат наргиле на закрито


Депутатите одобриха възбрана за пушене на наргилета от деца до 18 години. Отхвърлена обаче беше възбраната за пушене на наргиле на закрито.

От ГЕРБ показаха, че с изключение на възбрана за приложимост на тютюн наргилета, електронни цигари за деца до 18 години, са увеличени и детайлизирани санкциите, които касаят освен нарушителите, само че и тези които са позволили нарушаването. Посочиха, че не се вкарва възбрана за пушене на наргилета на закрито, тъй като е нужна нотификация според евродиректива.

От НФСБ са удовлетворени от възбраната за пушене на наргиле от малолетни, тъй като считат, че това се трансформирало в рискова мода, а никой не може да подсигурява състава на смесите.

Не са задоволени, че остава опцията да се пуши наргиле на закрито. Подозират съществуването на стопански ползи и ръководещите се тормозят да не изгубят поддръжка от авторитетни предприемачи в развлекателния бизнес.

Даниела Дариткова - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Знаете ли за какво се наложи да въведем възбрана единствено за деца? Процедурата изисква нотификация според директивата. Така импортиран от народни представители не може. Затова се въздържаха да одобрявам тоталната възбрана, тъй като това крие риск от наказване за България. Народното събрание не е подобен орган.

Валери Симеонов - НФСБ: Не е възможно да е неразрешено пушенето на закрито, а на лули не. Подозираме съществуването на фирмени ползи. Собствениците на такива наргиле питейни заведения имат много влияни във връзка с ръководството. Те желаят да запазят своя бизнес за сметка на здравето на хората. Това са, в случай че мога по този начин в баснословен проект да ги показва, Али Баба и 40-те разбойника.

Напрежението в обединението "Обединени патриоти " остава и през днешния ден. От "Атака " внесоха писмо до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, с което показват, че решението на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация за промяна на ръков на ПГ на "Обединени патриоти " е нелегитимно.

Освен това, Волен Сидеров е изпратил писмо до Валери Симеонов и Красимир Каракачанов с покана за искане да се организира на следващия ден съвет на дребната коалиция, както и огромен съдружен съвет с ГЕРБ.

След почивката през днешния ден следва депутатите да преглеждат Закона за персоналните документи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР