Депутатите приеха на първо четене три законопроекта за промени в

...
Депутатите приеха на първо четене три законопроекта за промени в
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите приеха три законопроекта за промени в Закона за МВР

Депутатите одобриха на първо четене три законопроекта за промени в Закона за Министерството на вътрешните работи (МВР).  
Два от утвърдените законопроекти - на „ Възраждане “ и на „ Българска социалистическа партия за България “, плануват да се сътвори механизъм за премерване и отчитане на натовареността на проверяващите служители на реда. Предлага се и да отпадне плануванаъа в закона опция в обитаеми места с население до 5000 души да се позволява реализиране на пожарогасителна и избавителна активност и в екипи от двама чиновници.
Двете политически сили показват, че България е единствената страна от Европейския съюз, която позволява по двама пожарникари в екип. Според Българска социалистическа партия това основава риск както за живота и здравето на чиновниците, по този начин и за жителите и имуществото. От „ Възраждане “ също молиха да се усили минимумът от двама на трима пожарникари. 
С гласуваните на първо четене промени в Закона за Министерство на вътрешните работи остава единствено съществуващият текст, че органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията реализират активността си в екипи от най-малко трима чиновници. 
Друго общо предложение в двата законопроекта е висшите управителни длъжности в Министерство на вътрешните работи – основен секретар, заместител основен секретар и шеф на основна дирекция, да бъдат заемани след провеждането на конкурс. Предлага се понижаване на нощния труд, както и да се вкара обезщетение при претърпяна трудова акцидент на държавните чиновници от Министерство на вътрешните работи.
От Българска социалистическа партия желаят още заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да следват междинната работна заплата в страната. 
Дебатът в пленарната зала беше концентриран главно към третия законопроект за допълнение на Закона за Министерство на вътрешните работи. Той е импортиран още веднъж от „ Възраждане “. Законопроектът планува да се сътвори Главна дирекция „ Разследване “, както и категорично да се уточни пълномощието на ГДБОП да прави цялостната активност по следствие на закононарушенията по раздел „ Разврат “, когато са събрани задоволително данни за потребление на компютърни мрежи и системи за електронна връзка за осъществяване на тези закононарушения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР