Депутатите приеха да се платят половината пари на пътните строители.

...
Депутатите приеха да се платят половината пари на пътните строители.
Коментари Харесай

Решено: Приеха да се платят половината пари на пътните строители

Депутатите одобриха да се платят половината пари на пътните строители. Бе гласуван разновидността, за който се споразумяха съдружните сътрудници в понеделник вечерта и след това мина през районната комисия на Народното събрание.

Решението мина със 122 гласа " за " на депутатите от парламентарните групи на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".

Радомир Чолаков от ГЕРБ се закани, че с този „ моралния-правен разврат на ръководещите, ще се видят в Конституционния съд”.

Според решението в този момент ще се платят 50% от цената на наддоговорената активност на пътностроителните компании през предходната година, което съставлява към 600 млн. лева и покрива разноските на компаниите за труд и материали, само че без облагата. 100% ще се платят в този момент единствено дейностите по слагане на мантинели, знаци и маркировка, защото те по съществото си съставляват настоящ ремонт и с нищо не са нарушили избраните през предходната година бюджети.

След решение на парламентарната районна комисия ще се заплати и остатъкът от към 520 млн. лева, като депутатите от комисията ще би трябвало да прегледат решението на междуведомствена работна група, която би трябвало да прегледа свършеното до 7 май.

С решението се дава опция на АПИ да разпореди настоящи поправки на пътищата това лято на същите пътностроителни компании, които имат контракти за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата. Това ще оже да се прави най-късно до 30 септември, когато се чака да е завършил изборът по публични поръчки на новите компании, които ще вършат тези поправки през идващите 3 години. С решението на Народното събрание се дава опция на пътната организация и да разпореди довършването на над 200 ремонта, които са почнати предходната година, само че не са довършени поради прекъсване на заплащанията.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР