Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на

...
Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на
Коментари Харесай

По предложение на Борисов и Пеевски: Депутатите увеличават охраната по границите

Депутатите одобриха да бъде увеличена щатната бройка на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за потребностите на контрола по границата при засилен миграционен напън. 
 
Възможността е записана в признатите на второ четене промени в Закона за администрацията в Народното събрание (НС). Вносители на предлагането са ръководителите на ПГ на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски и депутати от двете обединения.
 
В претекстовете на вносителите е записано, че с увеличение на щатните бройки ще отпадне нуждата от командироване на полицейски чиновници от други структури на Министерство на вътрешните работи и Главна дирекция " Гранична полиция " ще може независимо да охранява границите с готови полицейски органи.

В средата на март министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи на съвещание на УС на НСОРБ, че измененията в този закон отварят опцията за назначение на още 1264 гранични служители на реда, като по този начин държавната граница ще бъде напълно покрита.
 
В момента народните представители разискват на второ четене промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи. Точката беше включена изключително в дневния им ред.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР