Депутатите отхвърлиха предложението на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в дневния

...
Депутатите отхвърлиха предложението на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в дневния
Коментари Харесай

Изненада! Депутатите отхвърлиха проекта на Добрев за АЕЦ Козлодуй

Депутатите отхвърлиха предлагането на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в дневния ред на днешното съвещание да се включи изключителна точка за планове за нова мощ в АЕЦ " Козлодуй ". Комисията по енергетика и Комисията по околната среда през вчерашния ден одобриха проекторешение да се разпореди на предприятието " АЕЦ Козлодуй - Нови мощности " да организира договаряния с " Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън ".

Тя беше определена от оценителната комисия на предприятието измежду петте претенденти, декларирали желание да строят VII и VIII блок. Депутатът от партия " Възраждане " Искра Михайлова изясни от парламентарната естрада за какво това не би трябвало да се разисква изключително:

" В комисиите ние коментирахме, че народните представители, преди да продължи разглеждането по тази точка, би трябвало да се срещнат със секретни документи, които беше поето като ангажимент от ръководителите на двете отраслови комисии през днешния ден да постъпят в секретно деловодство, народните представители да ги четат и оттова нататък да продължим разискваме по точката. Днес някак необичайно сутринта тази точка се оказва най-важната, изключителна, която би трябвало да влезе в пленарна зала. И това в случай, че в България построяването на нуклеарна енергетика се е забавило с десетилетия, имаме унищожени такива планове... Какво постанова от нощес, от през вчерашния ден от завършването на комисията до през днешния ден това да бъде най-важното нещо, което Народното събрание би трябвало да вземе като решение ", разяснява тя.

Последва остра реакция на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че е отчаян.

" Сега съм отчаян от сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, тъй като провалят градежа на нуклеарната централа - гласоподаваха срещу, което не е добър знак ", сподели той.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че зад това гласоподаване на Политическа партия - Демократична България стоят съответни стопански ползи:

" В залата се случи нещо нечувано – изявените евроатлантици от Политическа партия - Демократична България провалят сега плана на Уестингхаус за нуклеарна централа, поради Свилен Спасов, сътрудника на Държавна сигурност, персонално посочен от тях в борда на това сдружение. Направете си изследване какво се случва. Това е скандално ", разяснява Пеевски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР