Депутатите от всички парламентарни групи в 49-ото НС обсъждат днес

...
Депутатите от всички парламентарни групи в 49-ото НС обсъждат днес
Коментари Харесай

Narod.bg разкри: Ето я психиатричната експертиза на Радостин Василев, годен ли е за депутат?

Депутатите от всички парламентарни групи в 49-ото Народно събрание разискват през днешния ден Радостин Василев и неговото психологично положение. С помощта на депутат от „ Продължаваме промяната “ редакцията на Narod.bg се снабди с част от документите, които са постъпили при ръководителя на Народно събрание Росен Желязков по отношение на искане от основния прокурор Иван Гешев за събаряне на имунитета на депутата от Политическа партия Радостин Василев.

Става въпрос за досъдебно произвеждане № 299/22 година, по което Василев е проверяван и разследван за отправени от него на 13 юни 2022 година закани, с които се е опитал да принуди депутата Христинка Иванова да напусне парламентарната група на „ ИТН “ и 47-ото Народно заседание.

Припомняме, че Радостин Василев изгря на политическата сцена откакто влезе в 47-ия парламент с листата на Има Такъв Народ. По-късно той бе и министър на спорта в държавното управление на Кирил Петков от квотата на Има Такъв Народ.

След като партията на Слави Трифонов излезе от ръководещата коалиция и смъкна държавното управление на Петков, Василев мина в редиците на Политическа партия.

Оглавявайки преврата в Има Такъв Народ, през юни 2022г. Василев разгласи, че той и петима депутати от Има Такъв Народ напущат партията на Трифонов и застават в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков.

Последва реакция от Тошко Йорданов от Има Такъв Народ с разгласяването на запис на телефонен диалог сред Василев и Иванова, който съгласно Йорданов и самата Христинка Иванова е директна опасност към нея от страна на Радостин Василев.

Незабавно още на 26 юли 2022г. Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане, като от импортираното в 49-ото Народно събрание искане от основния прокурор се схваща, че държавното обвиняване е събрало задоволително доказателства за привличането на Радостин Василев към наказателна отговорност, като за задачата е належащо Народното събрание да смъкна имунитета му.

В настояването до ръководителя на Народното събрание излиза наяве, че събраните доказателства са задоволителни за привличане на депутата като обвинен, тъй като посредством заплашване направил опит да принуди народния представител Х. И. (бел. ред. Христинка Иванова) обратно на убежденията и волята ѝ да напусне парламентарната група на парламентарно показана партия в 47-ото Народно заседание, както и Народното събрание, аргументира се прокуратурата.

Народен представител от Политическа партия, поискал да остане неизвестен, общително даде на Narod.bg елементи от експертизата, която, съгласно него, стимулирала част от народните представители да се тормозят за психологичното положение на Василев и бъдещите му изцепки.

Няма по какъв начин да подминем заключението на експертите, които дефинират Радостин Василев като персона, „ с ясно изразени нарцистични настройки и нереалистично повишена самокритика, която е основана главно на постигнатия обществен статус. “

Реклама

Притеснителното е заключението, с което Радостин Василев се категоризира от медицинските експерти като „ …себеотносен е и при противоречие от негова страна се следи ескалация в държанието и връзката, изразяваща се в закани и вербална експанзия, в случаите, косато е възпрепятстван-по пътя към задачата, е допустимо да се прояви като емоционален и реактивен.

Способен е да погазва правила и правила когато в процеса на професионално или йерархично израстване се сблъска с трудности. “

Неминуемо следва да се сложи въпросът за ГОДНОСТ НА  ЧАСТ ОТ ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ, които образуват и основават бъдещия правов ред в България от една страна и дефинират бъдещето на нацията. Притеснителното в тази ситуация е, че става въпрос за депутати от водеща политическа мощ, декларирала искания за новото начало, за бъдещето на страната ни, и ясни планове за смяна.

Вероятно неслучайно правосъдните психолози са показали, че Радостин Василев има „ добре построени умения за манипулиране на усещанията, служи си добре с похвати, свързани с вменяване на виновност на отсрещната страна, с цел да получи това, което желае. “

Ако Радостин Василев е податлив да бъде краен за да резервира властовите си позиции и да е в ръководството на страната, то „ Продължаваме промяната “  следва неотложно да даде отговор на обществото за ролята на партията и водачите й в националния живот и не е ли това замяна на едни полезности с други в угодна за партията посока.

В психическото умозаключение четем-„ Възможно е в случай че чувството му за властова непоклатимост и значителност бъде застрашено да приложи напън, с цел да предотврати възможни загуби. “

Предоставяме на читателите на Narod.bg и правосъдно психолого-лингвистичната експертиза, която депутатите си разменят по-между си за положението на Радостин Василев:

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР