Депутатите от парламентарната група на "Обединени патриоти" изпратиха официално писмо

...
Депутатите от парламентарната група на "Обединени патриоти" изпратиха официално писмо
Коментари Харесай

Обединените патриоти изпратиха писмо до турския посланик в защита на български граничар

Депутатите от парламентарната група на "Обединени патриоти " изпратиха публично писмо до посланика на Турция у нас Хасан Улусой. Те се афишират остро против настояването на турската страна за екстрадиция на българския граничен служител на реда Михаил Цонков.

Европейският съд по правата на индивида се е произнесъл с решение, че българската страна е провела изцяло, обективно и ритмично следствие по случая, пишат депутатите.

"Обединени патриоти " дефинират като неприемливо настояването за екстрадиция и смятат, че с сходни актове турската страна не спомага за насърчаване на добросъседските връзки.

Вчера бе обявено, че българските управляващи застават зад граничните служители на реда, които са призовани в турски съд и няма да ги екстрадират. Причината за настояването е, че през 2008 година униформените са умъртвили нарушител, прекосявал незаконно границата ни. В четвъртък четиримата гранични служители на реда бяха на среща с основния прокурор поради желаната екстрадиция в Турция. Българските управляващи към този момент са разследвали случая и са излезли със мнение, че граничните служители на реда не са работили непозволено, безапелационни са от прокуратурата. Пътувалите в катера имали присъда за нелегално влизане в страната ни. Наследниците на починалия турски жител обаче завели дело в съда по правата на индивида в Страсбург.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР