Депутатите от Народното събрание решиха през 2021 г. минималният размер

...
Депутатите от Народното събрание решиха през 2021 г. минималният размер
Коментари Харесай

Минималният размер на пенсията за осигурителен стаж става 300 лв.

Депутатите от Народното събрание взеха решение през 2021 година минималният размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст да бъде 300 лева

Законотворците гласоподаваха със 141 гласа " за ", " срещу " - 3 и 1 " въздържали се ".

Между двете четения от " Воля " бяха предложили този размер да бъде 350 лева , само че предлагането им беше отхвърлено.

За Обединени патриоти всяко нарастване на пенсиите е плюс. По време на дебатите на Закона за държавното публично обезпечаване на второ четене, Александър Сиди прикани опозицията да спрат с лицемерието.

Три години вие излизате от тази естрада и оферирате в бюджета 300 лева минимална пенсия. Сега излизате и казвате: " Ама това, което вършиме не е хубаво ". Кога тъкмо да ви имаме вяра. Ние несъмнено не ви имаме вяра. Разбира се, не ви имат вяра и българските жители, уточни Сиди.

Депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов уточни, че това, което се прави с минималната пенсия, ще е за сметка на всички останали.

Според депутата от Българска социалистическа партия Георги Гьоков преизчисляването на пенсиите отново ще докара до 300 лева минимална пенсия. Той обърна внимание, че единственото изявление на ръководещите е било процедурно за удължение на времето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР