Депутатите от Комисията по околна среда в парламента и екоексперти

...
Депутатите от Комисията по околна среда в парламента и екоексперти
Коментари Харесай

На ниво комисия се обсъждат промените в Закона за биоразнообразието

Депутатите от Комисията по околна среда в Народното събрание и екоексперти ще обсъдят във вторник трансформиралите се в противоречиви промени в Закона за биоразнообразието.
Новите текстове, с които се готви смяна в ръководството на българските зони от европейската мрежа „ Натура 2000 ”, от седмици провокират недоволството на екоактивисти. Стигна се до редица митинги в София и други огромни градове на страната. Силен публичен отпор получи и предлагането, направено от водача на НФСБ Валери Симеонов и негови съпартийци сред двете четения на законопроекта, което, съгласно специалисти, дава власт на Министерството на околната среда и водите да трансформира зоните от „ Натура 2000 ”, без да се преценява с научните данни за това.
От ГЕРБ пък излязоха с позиция, че няма да поддържат концепцията за ремонти на съдружния си сътрудник, а ръководителят на отрасловата комисия в Народното събрание Ивелина Василева даде обещание да бъде съобразено мнението на представителите на научната общественост, гражданските и бизнес организации, както и на притежателите на земи в предпазените територии.
Текстовете на законопроекта към този момент бяха утвърдени на първо четене в пленарната зала на 5 юни.
Вижте още:
Стотици природозащитници бранят „ Натура 2000 “ от екоминистерството (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР