Депутатите от ирландския парламент гласуваха с 88 гласа за“ срещу

...
Депутатите от ирландския парламент гласуваха с 88 гласа за“ срещу
Коментари Харесай

Саймън Харис е новият премиер на Ирландия

Депутатите от ирландския парламент гласоподаваха с 88 гласа „ за “ против 69 " срещу "   Саймън Харис да стане министър-председател на страната. Предишният министър председател Лео Варадкар ненадейно се отдръпна предишния месец, като уточни персонални и политически аргументи, оповестиха ирландски медии.

37-годишният Харис ще бъде най-младият министър-председател на Ирландия, когато бъде публично вписан в служба на гала с присъединяване на президента Майкъл Д. Хигинс. Дясноцентристката партия „ Фине Гейл “ - част от трипартийна ръководеща коалиция - избра Харис за собствен водач след оставката на Варадкар. 

Харис получи поздравления по случай избирането си от Урсула фон дер Лайен, която написа в обществената мрежа Х: " Ще работим ръка за ръка, с цел да осигурим за хората в Ирландия и за Европа като цяло. Очаквам с неспокойствие срещата ви в Брюксел в четвъртък ".

My warmest congratulations to on being elected Taoiseach of Ireland today.

We will work hand in hand to deliver for the people of Ireland, and for Europe as a whole.

Looking forward to meeting you in Brussels on Thursday.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

" Поемам ангажимент да направя всичко допустимо, с цел да оправдая доверието, което ми гласувахте през днешния ден. Това значително е държавно управление на партньорството и аз имам намерение да ни повеждам в духа на единството, съдействието и взаимното почитание ", сподели Харис в своята.

" Искам да внеса нови хрумвания и нова сила и се надявам на нова съпричастност в публичния живот. Времето сигурно е малко, а има доста работа за извършване ", добави той.

“My message is simple: I want to work every day to improve the lives of all in this country. ”

— speaking in the Dáil following his election as Taoiseach.
— Fine Gael (@FineGael)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР