Депутатите от „Има такъв народ“, ГЕРБ, ДПС и Възраждане отстраниха

...
Депутатите от „Има такъв народ“, ГЕРБ, ДПС и Възраждане отстраниха
Коментари Харесай

ОБЗОР: Отстраниха председателя на парламента, най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия започна в Пловдив

Депутатите от „ ИТН “, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " отстраниха от поста ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Дебатът в пленарната зала продължи 5 часа и в завършек на сметка Минчев бе отхвърлен с гласовете на 125 народни представители на Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

Опозицията призна, че казусът не е Минчев, а ръководството на кабинета и по този начин дебатът прерасна от „ за “ или „ срещу “ Минчев в „ за “ или „ срещу “ държавното управление.

Депутатите от „ Продължаме смяната “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ посрещнаха Никола Минчев с овации.

Мирослав Иванов от Политическа партия поема поста ръководител на 44-тото национално заседание до избора на нов.

Вечерта се стигна и до митинги пред Народното събрание в поддръжка на Минчев. Стигна се и до ексцесии като протестиращите замериха с бутилки Тошко Йорданов и членовете на " Възраждане ".

Впечатляващи, съвременни, екологични и новаторски - това са измежду характерностите на камиони, рейсове и профилирани транспортни средства, които са показани на 5-тото издание на TRUCK EXPO 2022 в Международен панаир - Пловдив.

Най-голямото събитие в бранша на тежката автомобилна промишленост у нас показва новите артикули и профилирани технологии на водещите международни марки тежкотоварни коли, като BMC, DAF Ford, Isuzu, Iveco, Mercedes-Benz, Renault, Scania, Volvo.

“Поучително е да забележим по какъв начин се развива една промишленост, която всяка година бележи ново ходило на софтуерното си развиване. В това отношение е още по-предизвикателно за мен, като представител на изпълнителната власт, тъй като ние изоставяме с регулациите Всяка година научаваме доста от промишлеността и би трябвало да намерим метод да контролираме това развиване. Умните коли и транспортни средства изискват доста по-добри пътища, доста по-добра инфраструктура, само че и нови регулации, които да минимизират произшествията на пътя. Както споделих, технологиите несъмнено, изпреварват регулациите “, уточни министърът на районното развиване и благоустройство Гроздан Караджов, който откри ревюто на Международното ревю за товарни коли, рейсове и профилирани транспортни средства TRUCK EXPO 2022. Форумът ще продължи три дни и се организира на откритите площи на територията на Международния панаир.

Министър Караджов акцентира, че софтуерното развиване изпреварва държавните регулации и дейности и акцентира, че бъдещето е в електрическите транспортни средства.

Задочният спор сред премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев от една страна и министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов от друга, за платени 1 милион лв. за водопроводна тръпа на пътя Асеновград Кърджали, продължи и през днешния ден в Пловдив.

Гаф с формулите на външното оценяване по математика удължи изпита на десетокласниците с близо час. Рано сутринта учебните заведения са получили изпитния вид на теста и свитък с формули, които учениците имат право да употребяват. Оказва се обаче, че измежду формулите има сбъркани. Така изпитът е пресечен до приемане на верния свитък.

Две гимназии в Пловдив, в които през днешния ден се организира НВО по математика, не са дали в допълнение време на десетокласниците, откакто открили пропускът с формулите. Макар че става дума за неточност от страна на МОН, децата, полагали изпит в ПГАСГ " Арх. Камен Петков " и ЕГ " Пловдив ", не били обезщетени, научи TrafficNews.

Васил Михайлов остава в ареста, реши Софийският областен съд.

18-годишният Васил е упрекнат за побоя над някогашния футболист от “Миньор” (Пк) Румен Андонов, над още един мъж и за закана за ликвидиране на жена от Перник.

Според магистратите има задоволително доказателства, че Михайлов-син е взел участие в нападенията, за които е упрекнат в тежки умишлени закононарушения. Освен това е публично рисков.

Един от 10-те най-издирваните английски нарушители Бенджамин Макан, който след дълго интернационално търсене бе задържан от пловдивската полиция, остава в ареста. По отношение на 32-годишния мъж има издадена заповед за арест от съда във Англия, поради това, че е се е занимавал с трафик на опиати.

Днес той се изправи пред Окръжен съд Пловдив, с цел да му бъде взета мярка за неотклонение. Прокуратурата изиска Макан да остане в ареста до идното дело, в което ще се реши дали английският жител ще бъде предаден на великобританските управляващи. Ако това стане държавното обвиняване сподели, че наказването му по закона на Обединено кралство се планува да бъде пожизнен затвор.

Пловдивският Апелативен съд удостовери определение на Пловдивския областен съд, като остави в ареста 57-годишният турчин Уфук Алп, упрекнат в владеене на три типа опиати на стойност близо 60 хиляди лв., за разпространяване.

Софийският юрист Ивайло Дадански, който лятото на 2021 атакува уличния търговец Митко Чорапа, през днешния ден също бе наказан. На съвещанието в Районният съд той подписа съглашение с държавното обвиняване, като то беше разисквано и със отбраната на Митко още преди да влязат в правосъдната зала.

Така Ивайло Дадански получи наказване от 1 година и половина пробация и 300 часа в границите на година безплатен труд в интерес на обществото.

Как наподобява промяната в Министерство на вътрешните работи през очите на чиновниците, които към този момент са претърпели няколко „ реформи”? Разговаряме с Иван Сердаров и Атанас Тафков, членове на Централния полицейски профсъюз.

Община Пловдив най-сетне пусна социална поръчка, която е за 350 000 лв. без Данък добавена стойност за замяна на цялостна ел апаратура и стълбовете на моста на Адата. В обсега на поръчката е заложено доставката и монтажа на 58 12-метрови стълбове с лед осветяване и демонтажът на остарялото осветяване.

Навръх 70-годишния си празник проф. Стефан Костянев стана почетен жител на Пловдив. Той одобри оценката " Почетен жител на Пловдив " от ръководителя на Общински съвет Александър Държиков.

Проблемът, за който TrafficNews сигнализира по отношение на семействата на българските тимове в евротурнирите към този момент е реалност след тегления през вчерашния ден чоп в шампионата за Лигата на конференциите.

Вчера в жребия в най-новия шампионат на УЕФА - Ботев, Левски и ЦСКА бяха изтеглени като домакини. Трите тима ще домакинстват в София - Ботев на националния стадион " Васил Левски ", ЦСКА на стадион " Българска войска ", а Левски на стадион " Георги Аспарухов ", сините обаче обявиха, че желаят да одобряват ПАОК на националния стадион " Васил Левски ".

УЕФА няма процедура мачове от евротурнирите да се играят в един град и в един ден .
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР