Депутатите от ГЕРБ ще гласуват решението, което министър-председателят обяви след

...
Депутатите от ГЕРБ ще гласуват решението, което министър-председателят обяви след
Коментари Харесай

Окончателно: Депутатите от ГЕРБ ще гласуват за оставките на тримата министри

Депутатите от ГЕРБ ще гласоподават решението, което министър-председателят разгласи след съдружния съвет в понеленик за оставките на тримата министри и предложенията за нови . Това удостовери в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Той сподели още, че бъдещи промени в кабинета ще бъдат авансово обсъждани в обединението, с цел да не се стига още веднъж до напрежение. На въпрос има ли скрит план против премиера, за какъвто сюжет загатна Волен Сидеров, Цветанов отговори, че няма да прави обществени изяви, свързани с съдружните сътрудници.
Коментирахме всяка една от промените в Министерски съвет в сходство на т. 6 от коалицонното съглашение, уточни Цветанов във връзка вчерашните диалози сред ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Той добави, че диалозите са били лишени от страст. От НФСБ ще осъществят политическото решение да не поддържат оставките на тримата министри , само че неразбиранията за т. 6 са изгладени и за в бъдеще няма да има неразбирания, добави Цветанов.
Припомняме, че по-рано през вчерашния ден (10 септември) след съдружния съвет сред ГЕРБ и " Обединени патриоти " министър председателят Бойко Борисов съобщи, че оставките на тримата министри - Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков - ще бъдат импортирани в четвъртък в Народното събрание.
Министър-председателят номинира за поста вътрешен министър досегашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, Транспортното министерство поема заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев, а Регионалното ведомство отива при Петя Аврамова, някогашен заместник-кмет на Враца и понастоящем депутат.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР