Депутатите от ГЕРБ и ДПС заседават в зала Запад на

...
Депутатите от ГЕРБ и ДПС заседават в зала Запад на
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС сядат на една маса - обсъждат вота на недоверие срещу кабинета Петков

Депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи заседават в зала " Запад " на Народното събрание по политиката си към вота на съмнение към кабинета на Кирил Петков.

Тази заран ПГ на ГЕРБ-СДС внесе настояването за вота с нужните 59 подписа и претекстовете към него в деловодството на Народното събрание. Вотът е за неуспеха на държавното управление на Кирил Петков във финансово – икономическата политика.

Народните представители преглеждат претекстовете към настояването на съмнение.

Вчера от ГЕРБ оповестиха, че внасят избор на съмнение по тематиката " финансова и икономическа политика ". Тогава от ГЕРБ обявиха желанието си да приказват с всички парламентарни партии.

$Изборите чукат на вратата. В тази политическа обстановка две са значимите тематики, които би трябвало да преглеждаме ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание във връзка включването като точка в дневния ред на разглеждането на Законопроект за изменение на Изборния кодекс.

Едната от тези две значими тематики е бюджетът в аспекта на това какво може да се направи за хората и за бизнеса. Другата тематика са разпоредбите, с които ще отидем на избори, добави Карадайъ.

Той настоя да не се пришпорва Изборният кодекс, както нормално се случва, и напомни, че в правната комисия повече от два месеца не са намерили време да включат в дневния ред и да прегледат на първо четене импортирания от Българска социалистическа партия законопроект.

Така или другояче, избори ще има, по тази причина предлагам да подложите на гласоподаване предлагането на госпожа Десислава Атанасова, обърна се той към ръководителя на Народното събрание. ГЕРБ-СДС станаха вносители на втори вид за промени в Изборния кодекс, с които да се върне гласуването с хартиени бюлетини.

Ако вероятно тази точка се одобри от залата, ние ще създадем предложение да бъде включена незабавно след актуализацията на държавния бюджет, посочи Мустафа Карадайъ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР