Депутатите от ДПС скочиха срещу избора на Валери Симеонов за

...
Депутатите от ДПС скочиха срещу избора на Валери Симеонов за
Коментари Харесай

ДПС се обяви срещу недоразумението в политиката“ Валери Симеонов

Депутатите от Движение за права и свободи скочиха против избора на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание. На брифинг водачът на придвижването Мустафа Карадайъ дефинира този избор като засегнатост към парламентаризма. По думите му това било следващото проваляне на Народното събрание.
 Валери Симеонов стана заместник-председател на Народно събрание
Валери Симеонов стана заместник-председател на Народно събрание

От Движение за права и свободи възмутени напуснаха пленарната зала

Карадайъ упрекна ГЕРБ и Българска социалистическа партия, които гласоподаваха за Валери Симеонов. " Кошмарът на майките на деца с увреждания беше заплатен от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, с този акт ГЕРБ и Българска социалистическа партия се въплъщават с всичко това, което символизира това неразбирателство в политиката ", неудовлетворен бе водачът на Движение за права и свободи.

За тях хората са човекоподобни, акцентира Карадайъ, визирайки думи на водача на НФСБ. С този акт границата на толерантност е прекрачена , безапелационен бе Карадайъ. В избора на Симеонов за зам.-председател на Народното събрание той вижда провокация към цялото общество.
 Майките на деца с увреждания за 25-та вечер желаят оставката на Симеонов Обновена
Майките на деца с увреждания за 25-та вечер желаят оставката на Симеонов

Предвиждат шествие на родителите на деца с увреждания

Припомняме, на 19 октомври 2018 година, до момента в който в пленарна зала депутатите дебатираха по третия избор за съмнение към кабинета " Борисов-3 " от Българска социалистическа партия желаеха оставката на Валери Симеонов поради изявлението му към майките на деца с увреждания.

Думите на Валери Симеонов били: " Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях ". Изказването е направено след съвещание на Тристранката, на 16 октомври, вторник, във връзка Закона за хората с увреждания.

В понеделник, 22 октомври се състоя многочасов митинг под прозорците на Министерски съвет с искане за оставката му. Корнелия Нинова тогава съобщи, че в случай че Симеонов не подаде оставка, то цялото държавно управление би трябвало да си върви.

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на държавното управление за думите на Валери Симеонов още в петък.

Тогава и Симеонов се опита да изясни думите си в обществената мрежа Facebook. Също в мрежата Нинова сподели на Борисов: " Стига с този спектакъл ".

Президентът също разяснява изявлението на вицепремиера като съобщи, че безконтролната власт ражда цинизъм.

Симеонов се опита да изясни думите си в обществената мрежа Facebook. Също в мрежата Нинова сподели на Борисов: " Стига с този спектакъл ".

На 24 октомври 2018 година след съвещание на Коалиционния съвет Валери Симеонов се извини за думите си.

На 16 ноември 2018 година Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР