Депутатите от БСП внесоха в сряда вот на недоверие към

...
Депутатите от БСП внесоха в сряда вот на недоверие към
Коментари Харесай

Вот за самия вот или ухажването в кулоарите на парламента

Депутатите от Българска социалистическа партия внесоха в сряда избор на съмнение към кабинета „ Борисов 3” на тематика „ Сигурност”.

Дори и социалистите обаче не чакат, че вотът ще мине.

Това е вторият избор на съмнение към третия кабинет на Бойко Борисов. Първият беше на тематика „ Корупция” и при гласуването през януари тази година беше отритнат. Този път Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение.

Още в края на предходната година и при гласуването през януари на вота на съмнение поставихме въпроса за тематика „ Сигурност”, само че тя не беше призната, подсети Халил Летифов от Движение за права и свободи.

Иван Иванов от Българска социалистическа партия подсети, че по конституция държавното управление би трябвало да се грижи за сигурността на жителите, а има доста образци от последните месеци, че това не се случва.

По думите на Тома Биков от ГЕРБ тематиката е сензитивна и изисква сериозен метод, а социалистите небрежно са написали претекстовете.

"Битката е сред престъпността и българските жители, а арбитърът на тази борба, трябваше да бъде държавното управление ", сподели пред bTV Иван Иванов от парламентарната група на Българска социалистическа партия във връзка вота на съмнение към кабинета "Борисов 3 " поради неуспех в политиката по сигурността. Под претекстовете за вота стоят подписите на 80 депутати от левицата.

И съгласно Юлиан Ангелов от Обединените патриоти претекстовете на Българска социалистическа партия не са състоятелни. Това държавно управление поставя старания – образоват се служители на реда, бяха увеличени средствата в Министерство на вътрешните работи и средствата в защитата, добави Ангелов.

Пламен Христов „ Воля” сподели, че депутатите от неговата група ще решат по какъв начин ще гласоподават, откакто минат дебатите. Този избор обаче наподобява като следващото безсмислено упражнение на Българска социалистическа партия, през вчерашния ден те оповестиха, че задачата не е вотът да мине, добави депутатът от „ Воля”.

Народното събрание гласоподава дебатите по вота на съмнение да се състоят идната седмица на изключително съвещание във вторник. А гласуването ще бъде в петък от 9 ч.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР