Депутатите от БСП от Великотърновския регион Весела Лечева, Валентин Ламбев

...
Депутатите от БСП от Великотърновския регион Весела Лечева, Валентин Ламбев
Коментари Харесай

Депутати от БСП искат проверка на обществените поръчки, спечелени от убития бизнесмен Петър Христов

Депутатите от Българска социалистическа партия от Великотърновския район Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков оповестиха, че ще предизвикват инспекция на публичните поръчки, които са спечелили компаниите на убития на 8 януари предприемач Петър Христов.

„След покушението бе тиражирана информация, че доста огромен публичен и финансов запас е бил концентриран в ръцете на един човек. Изнесени бяха данни, че за 2 години компаниите му са спечелили над 50 млн.лева. В продължение на години цялата великотърновска общност наблюдаваше фиодализирането на региона“, разяснява националната представителка Весела Лечева.

Ден преди гласуването на вота на съмнение, който внесе Българска социалистическа партия в Народното събрание, алените депутати във Велико Търново акцентираха, че в Парламентарната група на левицата е имало диспути защо да е той-за корупцията, за тежката престъпност или за проблемите на нереформираната здравна система.

„Надделя мнението вотът да е за корупцията, която слага страната ни на челно място в класациите в Европейски Съюз като най-корумпирана страна с най-ниски приходи на популацията. Корупцията е обществен камшик. Оказа се, че главната система за надзор на приходите в държавната хазна е пробита и цифрите елементарно могат да бъдат манипулирани. 80 % от българите декларират, че корупцията в страната е проблем за тяхната реализация, а 90 на 100 от бизнесът показва, че не може да се развива поради нагласените публични поръчки „, посочи Лечева.

Тя е безапелационна, че непрестанно се отсрочват значителните промени в най-важните браншове. Рекордно ниските равнища на задгранични вложения също се дължат на ширещата се корупция у нас.

„Наложи се като процедура министър председателят Бойко Борисов еднолично да раздава милиони, без да има изясненост защо ще бъдат употребявани. Наскоро по този начин бяха раздадени 150 млн.лева“, сподели Весела Лечева.

Според депутатът Валентин Ламбев в случай че корупцията бъде понижена единствено с 10 %, ще има повече средства за обществени заплащания, за по-високи пенсии, за възстановяване на инфраструктурата.

И тримата депутати са уверени, че Истамбулската спогодба крие доста опасности за обществото.

„Дори беше огласено коя Неправителствена организация ще организира образование в учебните заведения по джендър толерантност. Заради това Парламентарната група на Българска социалистическа партия няма да поддържа конвенцията“, изясни Ламбев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР