Депутатите от 46-ото Народно събрание приеха проект на решение за

...
Депутатите от 46-ото Народно събрание приеха проект на решение за
Коментари Харесай

Комисия нищи Росенец - правосъден анклав ли е или точка на пречупване

Депутатите от 46-ото Народно заседание одобриха план на решение за основаване на Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на незаконосъобразни дейности и бездействия на способените органи на територията на лесопарк " Росенец ".

Народните представители гласоподаваха със " 193 " гласа " за ", 1 " срещу " и 12 " въздържали се ". Законотворците отхвърлиха предлагането на Движение за права и свободи за допълнение на комисията " Росенец " с тематиката за местността " Буджака ", респ. инспекция на постройките, една от които е на Иво Прокопиев.

Предложението за комисията е на Демократична България, като персонално Христо Иванов го показа и отбрани в пленарната зала.

Българските институции разрешиха един анклав в българския правосъден и законов суверенитет, уточни Иванов. " Генезисът на цялата тази територия е епикриза за положението на цялата страна ", посочи Христо Иванов. По думите му " Росенец " е опция да си изясним въпроса за какво българските институции си затварят очите и за какво българските институции обслужват избрани хора, в това число и Министерство на вътрешните работи .

Христо Иванов няма да бъде член на комисията, с цел да не се преглеждат обстоятелствата на равнище свръхполитизация. Нека стигнем до истината, каквато и да е тя, настоя Иванов.

Сблъсъкът в дебата бе сред Христо Иванов и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
 Съдът дефинира терена край сараите на Доган в Росенец за плаж
Съдът дефинира терена край сараите на Доган в Росенец за плаж

А плажовете са благосъстоятелност на всички българи по Конституция

Движение за права и свободи също поддържат откриване обстоятелства и условия, само че са срещу лицемерието. Лицемерие е, когато се приказва срещу избрани неща, упрекват се избрани хора, само че се изключват други, които са правили същото, се включи Йордан Цонев и настоя за разширение на обсега на комисията , която да обхване и " други дейности и бездействия по Закона за устройство на територията (ЗУТ) ". Допълнитената тематика, за която настоя Йордан Цонев, е да се открият всички обстоятелства и условия към , община Созопол, както и да се ревизира резиденцията на Иво Прокопиев в Райския залив.

Йордан Цонев отвърна, че медийният монополист, магнат и олигарх Прокопиев упражнява сериозна власт в последните 25 години в България . Не са секрети политическият му инженеринг над няколко държавни управления, в това число и над вашия политически план, обърна се от парламентарната естрада Цонев към Демократична България. В предмета на тази комисия би трябвало да се види по какъв начин дълбоката страна е влияла на тези процеси, затваряла ли си е очите и какво е направила - без двуличие за всички, които имат въздействие, за медийните монополисти, за политическите инженери и за българските мрежи, които държат Сорос, настоя Йордан Цонев.

Адвокат Николай Хаджигенов предизвести, че това предложение цели " да се омаже комисията " . Подобни опити са несериозни и не би трябвало да им бъде обръщано внимание, настоя той. Ивайло Мирчев от Демократична България пък предложи на Движение за права и свободи да създадат публично предложение за основаване на нова краткотрайна комисия.
 Върховен административен съд не се е произнасял всъщност нито за постройката, нито за пътя до парк
Върховен административен съд не се е произнасял всъщност нито за постройката, нито за пътя до парк " Росенец "

Върховните съдии са се произнесли единствено по допустимостта на трите прегледани тъжби

От Демократична България настояха комисията " Росенец " да бъде обособена и специфични и да не се размива с други тематики . " Росенец е онази точка, от която България стартира да се трансформира, и онази точка, в която българските жители споделиха - стига ", акцентира Антоанета Цонева.

Отговорът на ГЕРБ също не закъсня. Тома Биков съобщи, че напряко наежен от този спор. Това е първото смокиново листо, което поддръжката от Движение за права и свободи ще дадат за вашето ръководство, сподели Биков. Щял да бъде необходим цялостен букет от смокинови листа, с цел да обясните на вашите гласоподаватели по какъв начин от три партии на смяната, станахте пет, уточни Биков. " Още малко и ще отидете да се консултирате. Преди няколко дни не беше допустимо това. Вие сте новото статукво ", отсече Биков, който е изцяло наясно, че без Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия никоя една друга партия няма да може да вземе решение за каквото и да е било.

ГЕРБ ще поддържа и двете оферти - както за " Росенец ", по този начин и за " Буджака " , тъй като останалите депутати са им като деца. Странно ми е да дебатираме толкоз дълго, тъй като има огромни провокации пред вас. Вие ще влизате да управлявате страната, обърна се Биков към останалите политически партии, които ще създадат съвещания за сформиране на кабинет. Любен Дилов от ГЕРБ съобщи, че идващият кабинет също ще бъде определен с поддръжката на Движение за права и свободи , само че и предложи вместо да " обикаляме в стъпка 7/8 с комисията " Росенец " към казуса, да си поговорим въобще за смисъла и тежестта на фигурата Ахмед Доган ".

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ пък скочи на Дилов, като съобщи, че чака до края на Народното събрание той да отиде да дебаркира в " Демократична България " или " Изправи се. БГ. Ние идваме ". Йорданов дефинира Дилов като политическа пеперудка.
 Прокуратурата не разкрила никакви документи за
Прокуратурата не разкрила никакви документи за " Росенец "

Кметът на Бургас и шефът на ДНСК би трябвало да подхващат дейности

На Българска социалистическа партия не им е смешно протичащото се тук, включи се Крум Зарков. Ако има някаква смяна, за която се приказва, не е кои партии по какъв начин ще се пакетират, а въпросът е дали ще можем да избягаме от тази серпантина , посочи Зарков. По думите му Българска социалистическа партия е достоверна партия на смяната и ще го потвърждават всеки божи ден.

Демократична България имат своята самодейност и ние ще я подкрепим, увери Зарков, като добави, че от Движение за права и свободи имат друга самодейност и в случай че я внесат, Българска социалистическа партия също ще я поддържат.

За състава на комисията от Има Такъв Народ предложиха Александър Рашев и Зорница Москова, от ГЕРБ/СДС Даниел Митов и Жечо Станков, от Българска социалистическа партия - Атанас Зафиров и Манол Генов.

Демократична България изпратиха " Калоян Янков (за ръководител на комисията) и Димитър Ненков, а от Движение за права и свободи - Хамид Хамид и Рамадан Аталай

От Изправи се. БГ. Ние идваме предложиха Светослав Колев ( за заместник-председател на комисията) и Данаил Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР