Депутатите определиха нулева ДДС ставка в някои стоки в битката

...
Депутатите определиха нулева ДДС ставка в някои стоки в битката
Коментари Харесай

Въвеждат нулева ДДС ставка за някои стоки в битката с коронавируса

Депутатите дефинираха нулева Данък добавена стойност ставка в някои артикули в борбата с Коронавирус, съобщи репортeр на БГНЕС. Това се случи откакто Народното събрание одобри на второ четене промени в Закона за Данък добавена стойност.
За облагаеми доставки на артикули и услуги с място на осъществяване на територията на страната се ползва нулева ставка на налога, когато получатели са Европейската комисия или организация или орган, основани според правото на Европейския съюз, когато закупуват тези артикули или услуги при осъществяването на дилемите, предоставени им от правото на Европейския съюз в отговор на пандемията от COVID-19. Не се ползва нулевата ставка на налога, когато получените артикули и услуги от Европейската комисия или съответната организация или орган се употребяват неотложно или на по-късна дата за следващи доставки против заплащане.
Законопроектът планува облагаема доставка с нулева ставка да е доставката на артикули или услуги до друга страна членка, предопределени за въоръжените сили на страна, която е страна на Северноатлантическия контракт, друга от страната членка по предназначение. Тези артикули или услуги би трябвало да са за прилагане от тези въоръжени сили или от съпътстващия ги граждански личен състав или за доставяне на техните трапезарии или столови, когато силите вземат участие в общите отбранителни действия на Северноатлантическия контракт.
Измененията в Закона за налог върху добавената отразява въвеждане в закона на европейски наставления, премахване на установени несъответствия с правото на Европейския съюз и привеждане на Данък добавена стойност законодателството в сходство с решения на Съда на Европейския съюз. В законопроекта са направени оферти за прецизиране на настоящите от 1 юли 2021 година режими за облагане на доставки на артикули и услуги, осъществени по електронен път към получатели, които са данъчно незадължени лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР