Депутатите одобриха промени в Закона за лова и опазване на

...
Депутатите одобриха промени в Закона за лова и опазване на
Коментари Харесай

Нови мерки срещу чумата по свинете

Депутатите утвърдиха промени в Закона за лова и запазване на дивеча, с което набелязаха нови ограничения в битката против разпространяването на заболяването Африканска чума по свинете.

Вносител на законопроекта е депутатът от „ Обединени патриоти “ Александър Сабанов, а той цели да подкрепи земеделското министерство в устрема му да ограничи разпространяването на болестта в незасегнатите към този момент региони на страната.

Новите текстове плануват министърът на земеделието, храните и горите да може със заповед да трансформира периодите за ловуване и да контролира числеността на дивечовите ресурси, в случай на епизоотия. Това включва както възбрана за ловуване на някои типове дивеч, по този начин и издаване на разрешение за хигиеничен отстрел. Заповедта ще се издава както и до момента след координиране с министъра на околната среда и водите, по предложение на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по горите (ИАГ) или на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР