Депутатите обсъждаттри проекта на решения за изменения и допълнения на

...
Депутатите обсъждаттри проекта на решения за изменения и допълнения на
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда изменения в Правилника за организацията и дейността на НС

Депутатите разискват три плана на решения за промени и допълнения на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, които плануват по време на акция да няма постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите. 

В сряда правната комисия одобри промени в парламентарния устав, с които се цели съвещания на Народното събрание да не се организират за времето от откриването на предизборната акция до свикването на новоизбраното Народно заседание.

Приетите промени са свързани и с това възнагражденията на народните представители да се начисляват от деня на полагане на клетвата от народните представители до деня, предшестващ деня на полагането на клетва на народните представители, определени в идващото Народно заседание.

Втората точка в дневния ред е закрепена и депутатите ще обсъдят на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето.

Третата също закрепена точка е разглеждането на план на решение за приемане на Национална здравна тактика 2030, весен от Министерския съвет.

Депутатите ще обсъдят на второ четене и законопроект за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс, както и законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР