Депутатите изслушаха министъра на вътрешните работи по повод действията на

...
Депутатите изслушаха министъра на вътрешните работи по повод действията на
Коментари Харесай

Терзийски: Протестиращите са хвърляли столове, тротинетки, камъни и бутилки срещу полицаите

Депутатите изслушаха министъра на вътрешните работи във връзка дейностите на полицията и цялостната картина на вчерашните митинги в столицата.

"Вчера в София са извършени два декларирани митинга, като един от тях не е координиран напълно. Проведени са и други нерегламентирани събития ", съобщи от парламентарната естрада министърът.

"Още от сутринта са се събрали хора, които след 9 часа са показали експанзия към чиновниците на реда. Част от протестиращите жители са хвърляли предмети и бомбички по служителите на реда. Имало е опит и за разваляне на полицейските коли ", разкри Терзийски.

"Част от протестиращите са извадили и жълти павета, които са употребявани против чиновниците на реда. Беше изработен опит да се възпламени разхвърляна от протестиращите плява. Част от жителите използваха спрей против служителите на реда ", заяви вътрешният министър.

Към 14 часа през вчерашния ден за нарушение на публичния ред са арестувани 36 лица.

Около 18:30 на площад Независимост са показали експанзия - мятане към служители на реда твърди предмети, самоделни взривни устройства, химически газове, бутилки, камъни, пейки, столове, колела, пътни значи, флагове, транспаранти, тротинетки, табели и други, разкри Терзийски.

След ескалиране на напрежението, полицейските чиновници трябваше да реагират. След ревизиране на записите от митинга се е открило, че в палаткови лагери се съхраняват рискови предмети. Така в 3 през нощта са подхванати дейности за унищожаване на лагерите, добави той.

Общо 126 лица са арестувани, 62 от тях са с престъпни прояви, 35 са с непрекъснат адрес отвън София. 80 чиновници на Министерство на вътрешните работи са ранени. Те са с химически изгаряния, фрактури на крака и контузии.

Благодаря на всички редови служители на реда, техните командири и ръководители, по тази причина че не разрешиха да се пролее кръв и овладяха всички провокации, приключи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР