Депутатите гласуваха състав и ръководства на 22 постоянни парламентарни комисии.Има

...
Депутатите гласуваха състав и ръководства на 22 постоянни парламентарни комисии.Има
Коментари Харесай

Депутатите избраха състава на 22 постоянни комисии


Депутатите гласоподаваха състав и управления на 22 непрекъснати парламентарни комисии.

" Има тъкъв народ " ще оглавят общо 7 комисии, прецизира „ Фокус “. Любомир Каримански ще ръководи Комисията по бюджет и финанси, Андрей Михайлов - Комисията по конституционни и правни въпроси. Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред ще оглави проф. Николай Радулов. Силви Кирилов ще бъде ръководител на Комисията по опазване на здравето.

ГЕРБ-СДС получиха управлението на четири непрекъснати комисии. ГЕРБ ще оглавят Комисията по въпросите на Европейски Съюз и Комисията по траспорт и известия. Председател на Комисията по въпросите на Европейски Съюз ще бъде Томислав Дончев, а на тази по превоз - Росен Желязков. Комисията по културата и медиите ще оглави Тома Биков. Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите ще ръководи Радомир Чолаков.

" Българска социалистическа партия за България " ще оглавят общо четири комисии в 46-ия парламент. Комисията по труда и обществената политика ще се ръководи от Георги Гьоков, Комисията по защита от Атанас Зафиров и Комисията по обучение от Ирена Анастасова и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта от Иван Ченчев.

" Демократична България " ще оглавят четири непрекъснати комисии, а точно Комисията по околна среда и водите, която ще ръководи Борислав Сандов и Комисията по цифровизация, електронно ръководство и осведомителни технологии, която ще управлява Ивайло Мирчев, както и Комисията по директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество - Цецка Бачкова. Комисията по политиката за българите отвън страната ще оглави Антоанета Цонева.

Движение за права и свободи ще оглавят две непрекъснати комисии - Комисията по икономическата политика и туризъм - Йордан Цонев и Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление - Халил Летифов.

Комисията за надзор над службите за сигурност и използването и потреблението на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните известия ще се ръководи на ротационен принцип за една парламентарна сесия. Председателство за актуалната сесия ще поеме Светлин Стоянов от " ИТН ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР