Депутатите гласуваха оставката на шефа на НЗОК Станимир Михайлов, въпреки

...
Депутатите гласуваха оставката на шефа на НЗОК Станимир Михайлов, въпреки
Коментари Харесай

Управителят на НЗОК оттегли оставката си, Народното събрание му я гласува

Депутатите гласоподаваха оставката на шефа на НЗОК Станимир Михайлов, макар че през днешния ден я отдръпна, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Досега не се чуха причини " срещу " активността на Михайлов. Моля да гласуваме процедура за допуск на Михайлов в зала ”, предложи Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

" Те принуждават шефът на НЗОК да пристигна в пленарна зала и да лъже. Това е следващият “пудел на каишка ”, сподели от своя страна Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Допускът му в зала не беше обезпечен, а с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия одобри решение да се изиска оставката на шефа на НЗОК.


“Случилото се през днешния ден е поругаване на свободната воля на шефа на НЗОК ”, възмути се съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. “В моята ръка имам импортираното искане от Михайлов за отдръпване на оставката му. Управителят на НЗОК е в постройката на Народното събрание. Не му дадохте думата да пристигна и да каже каква е неговата воля. Това стартира да " замирисва ” на тирания ”, разяснява Кирил Петков.

Заместник-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски дефинира протичащото се като офанзива сред ГЕРБ и ПП-ДБ, тъй като към този момент не са сътрудници в ръководството.

БГНЕС напомня, че на 29 юли 2023 година Михайлов беше определен за шеф на НЗОК с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. През ноември бе определен неговият заместник- проф. Момчил Мавров, по предложение на ГЕРБ, само че без поддръжката на ПП-ДБ. Ден по-късно двамата подадоха оставки, които не бяха признати от Народното събрание. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР