Депутатите гласуваха окончателно на второ четене промените в Закона за

...
Депутатите гласуваха окончателно на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът приключи цялостната реформа в регистъра на особените залози

Депутатите гласоподаваха дефинитивно на второ четене измененията в Закона за особените залози , с които се завършва цялостната промяна на това регистърно произвеждане.

Измененията, направени в правосъдното министерство , целят да дават качествени, ефикасни и леснодостъпни електронни услуги за жителите и бизнеса посредством функционален и благонадежден електронен Централен указател на особените залози /ЦРОЗ/. От 1 юли тази година ЦРОЗ мина към Агенцията по вписванията.

Така подаването и разглеждането на документите от ЦРОЗ се прави по сходство на тези от Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел . В закона се дава опция за премахване на пропуски в заявките в 3-дневен период, без възнаграждение на нова такса. А при отвод за осъществяване на регистриране, изтриване или оповестяване заявителят може да подаде ново заявление за регистриране на същото събитие, като се употребява от показани към този момент документи.

Безплатен и свободен е достъпът до базата данни, съставляваща регистъра. Измененията обезпечават и регистриран достъп до делата на залогодателите в ЦРОЗ и съдържащите се в тях електронни облици на документи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР