Депутатите да актуализират бюджета, а не да се занимават с

...
Депутатите да актуализират бюджета, а не да се занимават с
Коментари Харесай

Кирил Петков: Това Народно събрание се занимава с интриги


Депутатите да актуализират бюджета, а не да се занимават с поданството ми

Когато липсва актуализация на бюджета, 430 млн. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в лечебните заведения, няма пари за актуализация на пенсиите. Ние сме на прага да не може да плащаме и да поемем идната коронавирус вълна. От всички вероятни цели това Народно заседание се занимава с интриги.

Това сподели в Народното събрание служебният министър на стопанската система Кирил Петков, запитан дали е бил с двойно поданство при встъпването в служба.

По-рано през днешния ден " ИТН " поде нова атака против служебния кабинет. Депутатът Димитър Гърдев адресира въпрос до министъра на външните работи Светлан Стоев дали Петков е имал двойно поданство все още на назначението му в служебния кабинет. Гърдев се базира на медийни изявления в средствата за всеобща информация, в които се твърди, че министъра на стопанската система е имал канадско поданство, което в прорез с българското законодателство.

" Като Кирил Петков направих отвод от канадското си поданство преди да встъпя в служба. Този отвод е нотариално удостоверен ", изясни Кирил Петков, само че акцентира, че това не е на дневен ред, а актуализиранията бюджет. Той увери, че има пари в страната и от Народното събрание зависи да може да се употребяват.

Кирил Петков разгласи, че се чака Анастас Гогов да стане изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания.

" Той към този момент е назначен като шеф. Мина безусловно транспарантен конкурс ", съобщи той и акцентира, че бордът на ДКК се състои от 5 члена, а Гогов е шестият.

Петков сподели още, че следва предоговаряне на държавния комплекс, където висят на страната 190 млн., от които са предплатени 70 млн. и би трябвало да бъдат върнати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР